Menstruation

brevkassespørgsmål

Menstruation

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 7 år 3 måneder siden

har i nogle måder til hvordan ens menstruation smerter kan blive mindre? Kan virkelig ikke holde mine ud, min mave kramper totalt og gør så ondt, at jeg ikke kan noget...

må ikke komme på p-piller eller minipiller, fordi vi har blodpropper i min familie! Og min mors søster døde af blodprop pga p-piller! 

Svar: 

Hej med dig,

Det lyder ikke rart med dine menstruationssmerter. Jeg kan sagtens forstå, det er frustrerende at føle, der ikke kan gøres noget.

-Det kan der, heldigvis.

Det er rigtigt, at man ikke må få almindelige p-piller, når man har forøget risiko for blodpropper. Men du må gerne få minipiller. De er godkendt til kvinder med øget blodpropsrisiko.

Du kan også få en hormonspiral, fx. Jaydess, som virker ligesom minipiller - bare mere lokalt i livmoderen. Man kan sagtens få spiral, selvom man ikke har født endnu.

Jaydess holder i 3 år og kan sættes op af din egen læge eller hos en gynækolog. 

Både minipiller og hormonspiral kan mindske menstruationssmerter betydeligt. Enkelte kan dog få lidt ubehag i underlivet ved spiral.

Du bør også prøve at behandle dine smerter med Ipren (ibuprofen). Du skal tage 1-2 stk (2-400 mg) 3 gange daglig, når du kan mærke, din menstruation er på vej. Og du skal tage dem i 3-4 dage. Gerne sammen med 2 panodiler.

 

Uanset hvad synes jeg, du skal ringe til din læge og få en konsultation om dette. Det er en meget normal problemstilling, og din læge vil kunne bekræfte de ting, jeg har skrevet.

 

Jeg håber meget, mit svar er brugbart for dig.

Venligst,

Kasper

KasperAs billede
Kasper har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program