Vægt

brevkassespørgsmål

Vægt

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 7 år 4 måneder siden

hej jeg er en pige på 12, jeg vil gerne tabe mig for syntes selv jeg ser tyk ud. Jeg vejer 50kg og vil gerne tabe mig hvordan skal jeg tabe mig på en god måde?

Svar: 

Hej, 

Det er altid en god ide at være opmærksom på sin krop og sundhed. Jeg bliver dog nødt til at fremhæve at 50 kg ikke lyder meget, og medmindre at du er meget lav i kropshøjden, så er du ikke overvægtig. Hvis du er høj, så skal du være opmærksom på, at du ikke blive for tynd, hvilket er mindst ligeså usundt, som at være overvægtig.

Der findes mange forskellige typer af slankekure men i sidste ende drejer det sig kun om et regnskab af hvor meget energi, der kommer ind i kroppen, og hvor meget energi, der bliver forbrugt. Man kan enten tabe sig ved at indtage mindre energi (spise sundere eller mindre) eller man kan øge energiforbruget (dyrke mere motion). Det kan være en rigtig god ide at tabe sig balanceret ved at gøre lidt af begge dele. Det er samtidigt også vigtigt at det ikke får styringen over dit liv, og at man kan leve velafbalanceret med både mad og motion samtigtigt med at man er glad og tilfreds. Hvis du på nogle måde føler ubalance i dette, så er det vigtigt at du laver en aftale med din læge, så I kan tage en snak om krop og sundhed. 

Mvh og rigtig god jul
Nicas

Niclass billede
Niclas fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program