Min mor er syg

brevkassespørgsmål

Min mor er syg

brevkassespørgsmål af
F
14 år
Oprettet 7 år 5 måneder siden

Hej brevkasse. Jeg er en 14 årig pige med et stort problem. For omkring et år siden blev min mor på 42 år sygemeldt. Hun er næsten ikke på arbejde og kan næsten ik gøre noget. For det meste ligger hun bare på sofaen. Hun er syg med at hendes ryg gør voldsomt ondt. Det har den gjort i et år nu og er kun blevet meget lidt bedre. Hun har været til alle slags læger, tager alle mulige slags piller, bliver genoptrænet osv, men intet virker. Lægerne kan heller ikke finde ud af hvad det er. Vi har fået mange problemer med det der hjemme. Vi skændes meget mere, vi har mangel på penge, vi kan ikke lave så meget fordi vi skal tage hensyn til hendes ryg. En dag tog jeg hende i at græde, da hun fortalte alt det med hendes ryg til en af hendes veninder. Det sårer mig meget, at hun skal lide på den her måde. Kan vi gøre noget for at det går over? Eller så hun i det mindste kan komme på arbejde igen? Det ville betyde meget hvis vi fandt er løsning.

Svar: 

Hej med dig.

Tak for dit spørgsmål. Jeg kan forstå at din mor har meget dårlig ryg og er sygemeldt og at du ønsker at hun bliver rask igen så hun komme på arbejde og jeres hverdag kan blive normal igen.

Rygsmerter kan skyldes rigtig mange forskellige ting, og det kræver ofte grundig undersøgelse, udspørgen, blodprøver osv. at forsøge at finde ud af hvad det drejer sig om. Og desværre er der også en del tilfælde hvor man ikke finder ud hvad det drejer sig om. Heldigvis går det fleste af disse tilfælde over af sig selv igen på et tidspunkt. Jeg kan derfor ikke lige sige hvad det er din mor fejler, men det lyder som om at hun har det meget dårligt og sikkert også er ked af det, da hun jo har svært ved at være en god mor og også har svært ved at bidrage økonomisk til familien. Ofte bliver man meget frustreret og ked af det når man har været syg længe, hvilket måske kan være grunden til at I skændes mere derhjemme.

Det er ofte hårdt for hele familien i en situation som den du beskriver og måske kunne det være en idé at snakke med en skolepsykolog, som jeg tror vil kunne give dig nogle konkrete råd til hvad du kan gøre for at få det bedre. Jeg tror altså det er svært for dig at gøre noget som kan hjælpe på din mors ryg og jeg synes ikke det er et ansvar som du skal påtage dig, men jeg forstår godt at du er påvirket af situationen og ønsker at hjælpe, men det er altså lidt svært. Vi må håbe at lægerne og fysioterapeuterne snart finder ud af noget der kan hjælpe din mor så I alle kan få det bedre.

Jeg håber på det bedste for jer allesammen.

Med venlig hilsen

Morten

 

MortenSs billede
Morten fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program