Hvad kan man gøre?

brevkassespørgsmål

Hvad kan man gøre?

brevkassespørgsmål af
Kristine
14 år
Oprettet 7 år 5 måneder siden

Hej

Jeg er en pige på 14 år, så jeg går i 8. klasse. Jeg har mødt den her dreng, som desværre går i 9. klasse... vi har haft emneuge i ugen op til ferien, hvor vi var på samme hold. Derfor har vi haft mulighed for at snakke lidt. Vi har fået øjenkontakt et par gange, og jeg synes at han virker rigtig sød. Men efter ferien skal vi jo desværre ikke se hinanden hver dag mere, så jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre. Skal jeg glemme ham fuldstændig, eller skal jeg prøve at snakke med ham? Men jeg har ingen idé om hvordan jeg skal komme til at snakke med ham da han jo går i en klasse over mig... Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre, så jeg havde egentlig lige brug for at få lidt vejledning. Håber i svarer. Tak:)

Svar: 

Kære Kristine...

 

Det lyder til, at du har mødt en rigtig sød fyr i emneugen, I havde inden ferien. Hvor er det dejligt for dig! Det er en dejlig følelse at få øjenkontakt med én, man synes er sød. Jeg kan godt forstå, det er lidt svært at finde ud af, hvad du nu skal gøre. Men jeg synes helt bestemt ikke, du bare skal glemme ham, for det lyder til, at du synes, han er rigtig sød og at du godt kunne tænke dig at lære ham bedre at kende. 

Jeg kan godt forstå, du synes, det virker som en svær opgave, nu hvor han går en klasse over dig. Det kan godt virke helt uoverskueligt, hvordan man lige tager det næste skridt og kommer i kontakt med hinanden.

Som du selv skriver, så går han en klasse over dig, og derfor vil det også være muligt, at I af og til vil komme til at støde ind i hinanden på gangen på skolen. Næste gang du møder ham på gangen, kan du hilse på ham og spørge ham om, hvordan det går. Det er altid en god måde at starte en samtale med noget, den anden kender til eller noget man har til fælles. I dette tilfælde har I haft emneuge sammen. Måske der skete noget sjovt i emneugen, som du kan bruge som en icebreaker?
Det kan også være nogle af dine veninder eller venner kender ham eller nogle af hans venner, så du på den måde kan komme i kontakt med ham på. Måske er han på Facebook, hvor du kan sende ham en venneanmodning. Nogle gange kan det være nemmere at komme i kontakt med hinanden ved at snakke sammen "digitalt" i stedet for "face-to-face". 

Mit bedste råd til dig vil være, at du bare skal springe ud i det! Jeg ved godt, det er lettere sagt end gjort. Selvom det virker helt vildt akavet og grænseoverskridene at være den, der tager initiativet, så kommer man længest med at bare turde springe ud i det.  Måske går han rundt og tænker præcis det samme som dig, og bare venter på en god anledning eller en måde at komme i kontakt med dig på. Der er et ordsporg, som siger "if you never try you'll never know" - altså, hvis du ikker prøver, så finder du aldrig ud af, om det er noget. Så nogle gange skal man kaste sig ud i nogle ting, som virker helt vildt grænseoverskridende for finde ud af, om det monstro er noget for én. 

Når alt dette er sagt, så skal du huske på, at tage tingene i dit tempo og gøre det, som du synes, føles rigtigt. Det kan godt være, du slet ikke er klar til bare at springe ud i det og tage kontakten lige nu og her. Mærk efter indeni, hvad du synes, føles rigtig for dig. Jeg er sikker på, du finder den helt rigtig måde, hvorpå du kan komme i kontakt med ham på. 

 

Held og lykke herfra! Jeg håber, du kan bruge mit svar.

 

KH 

Anna

AnnaIMs billede
Anna fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program