Efterskole

brevkassespørgsmål

Efterskole

brevkassespørgsmål af
Amanda
14 år
Oprettet 7 år 5 måneder siden

Hej, jeg er en pige på 14 år og jeg er lige begyndt i 9. klasse på efterskole. Der er den her helt vildt søde fyr som jeg tror at jeg er ved at få lidt følelser for (Han er 16 - snart 17). For 2 uger siden lå vi sammen om aftenen og begyndte at kysse og han prøvede at få hånden længere ned og ned i mine bukser, men jeg fjernede hans hånd igen (Har meget lavt selvværd, det er ret meget grunden til at jeg fjernede hans hånd igen). Så prøvede han et par gange at få min hånd ned til hans pik og til sidst efter at have fjernet min hånd et par gange gav jeg ham så et handjob. (Det skal lige siges at jeg aldrig havde prøvet det før, er også jomfru) Næste dag følte jeg at jeg havde gjordt det helt forkert, og jeg synes at det var akavet og jeg kunne slet ikke få mig selv til at snakke med ham. Han snakkede heller ikke til mig. Jeg følte at han bare havde udnyttet mig da han jo heller ikke snakkede til mig så tænkte at han ikke gad mig mere. Men så efter en uges tid begyndte vi at snakke lidt, vi lod bare som ingenting og har slet ikke sagt noget om den aften/nat. Så her idag havde vi begge to fritime, og han spurgte om jeg ikke ville komme op til ham. Det gjorde jeg så og vi sad og snakkede lidt om nogle random ting. Så spurgte han om jeg ikke ville ligge hos ham, det sagde jeg ja til og lå mig ned i hans arme. Så kyssede vi lidt, ellers lå vi bare og slappede af indtil han pludselig rykkede hånden længere ned. Jeg ved ikke rigtig hvorfor men jeg lod ham gøre det og så gav han mig finger. Jeg kunne godt lide det. Men så tog han pikken frem og førte min hånd ned til den og jeg gav ham handjob. Igen følte jeg at jeg bare slet ikke kunne finde ud af det. Han spurgte mig om jeg ville give ham et blowjob men jeg sagde nej. Så kørte han pikken lidt frem og tilbage mellem mine ben, og jeg syntes det var ret akavet. Så endte det også med at han sagde at det var akavet og så gik han i bad og jeg gik ned på mit værelse. Tør overhovedet ikke at se ham nu, for jeg har jo bare gjordt det så forkert. Jeg kan slet ikke finde ud af det. Har lyst til at have sex med ham, men har for lavt selvværd til at lade ham se mig ordenligt. Og så er jeg bange for at han bare udnytter mig og slet ikke kan lide mig. Hvordan tager jeg mig sammen til at have sex med ham? Udnytter han mig? Hvordan jeg jeg komme til at snakke med ham om det? Det er pinligt da jeg slet ikke kan finde ud af at give handjob, han syntes nok jeg er dårlig og han har nok haft mange piger før mig som er meget flottere og kan finde ud af det. Er ked af det og har lyst til at græde men ved ikke hvorfor, hvad skal jeg gøre? Kan rigtig godt lide ham /:

Svar: 

Kære du

Lad mig starte med at sige at du på ingen måder har gjort noget forkert. Der er ikke en rigtig eller forkert at have sex på. Hverken handjob eller noget som helst andet. Alle mennesker er forskellige, og bliver tændt af forskellige ting. Så det ham her fyren måske synes var lidt akavet kan føles helt fantastisk for en anden fyr. Ligesom at det du synes virker rart, kan være direkte ubehageligt for en anden pige. 

Når du er bliver usikker eller ikke føler dig tryg er det helt i orden at du siger fra. Det er ALTID i orden, og jeg synes kun det er godt at du sagde fra overfor blowjob, når du ikke føler dig sikker, tryg eller klar. Lige meget hvor langt man er kommet. Om man ligger og kysser, eller er godt igang med et handjob. Det er ALTID helt i orden at stoppe og sige man ikke har lyst. Det er kun dig der bestemmer hvad du vil være med til. 

Når han sagde til dig at han også synes det var akavet tænker mest det handler om at han måske synes det var lidt akavet at gøre noget med dig som han fornemmede du ikke rigtig havde lyst til. Og lad mig med det samme bare sige det som det er. Sex kan meget ofte være akavet. Særligt når man er ung og helt ny til alt det med sex. Men også som voksen når man møder en ny partner. Så skal man nemlig "starte forfra" og lære et nyt menneske og nye lyster at kende. Og det bliver altså bare let lidt akavet.

Vi går nok ofte med tanken om at andre bare har meget bedre styr på det end os selv. Men sådan er virkeligheden bare ikke. Den her fyr kan være mindst lige så usikker på sig selv som dig. For han skal også lære dig at kende og finde ud af hvad der er "rigtigt" at gøre i forhold til dig. 
Jeg kan garantere dig, at alle mennesker kender den her følelse af at føle sig akavede og forkerte når det handler om sex. Også ham fyren her. 

Selv om du, efter første gang i var sammen, tænkte at han nok ikke gad dig mere fordi du havde gjort noget forkert...ja, så vendte han tilbage. Garanteret fordi han er interesseret i dig. Fordi han synes du er sød og dejlig.
Ligesom du også fortsat er interesseret i ham, selvom jeres første par gange sammen seksuelt har været lidt akavede. 

Du spørger om han bare udnytter dig? Det ved jeg ikke om han gør. Det er i sidste ende kun ham der ved hvad det er han vil. Der er ikke rigtig noget i det du fortæller, om jeres forhold, der fortæller mig om han er vildt forelsket eller om han bare er interesseret i sex. Men hvorfor skulle han ikke være vild med dig? Glem hvad han har prøvet før. Om han har været sammen med andre piger før dig er ligegyldigt. Om de har været pæne er ligegyldigt. Lige nu er det dig han er interesseret i. Det er dig han har været sammen med. Det handler om dig og ikke hvad han har prøvet før. 

Hvis du har lyst til at være sammen med ham synes jeg du skal prøve at søge kontakten til ham igen. Som sagt er det helt naturligt at være usikker, og at synes at alt det her med sex er vildt akavet. Ærlig talt så er det noget alle oplever, og dem som siger de bare har helt styr på det...ja, det lyder måske lidt groft, men de er fulde af løgn. 
Når man er sammen seksuelt er man bare meget sårbar. Man åbner helt nye sider af sig selv og det er vildt svært at gøre. Jo bedre man kender sin partner, og jo bedre man kender sig selv seksuelt...jo lettere bliver det. Men i starten er det altså bare svært. 

Sig til ham at du faktisk har lyst til ham. At du gerne vil være sammen med ham, men at du har brug for at gå stille og roligt frem. Selv om han er ældre end dig er det ikke sikkert at han har prøvet meget mere end dig. Der er stor forskel på hvornår man han sin seksuelle debut, og rigtig mange er meget ældre end både dig selv og ham fyren før de prøver noget, første gang. Og igen...lige meget om han har masser af erfaring, så har han valgt dig lige nu og her. Ikke alle mulige andre...men dig. 

Jeg kan ikke se hvorfor han ikke skulle være i orden med at du vil tage det stille og roligt. For det er jo dig han har valgt. Og hvis han ikke skulle være okay med det tænker jeg ikke han er noget for dig. Og så kan jeg garantere dig at der kommer andre skønne fyre, som gerne vil give dig den tid du har brug for. 

Giv dig selv en chance. Jeg sikker på at du er skøn og helt perfekt som du er. Det lyder også som om ham her fyren synes det. 

Bedste hilsner
Niels-Christian

 

 

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program