Orgasme?

brevkassespørgsmål

Orgasme?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 7 år 6 måneder siden

Hej :)

Jeg er en pige på 14 år, og idag prøvede jeg at ornanere for første gang! Det var en virkelig rar, meget mærkelig og anderledes følelse som jeg aldrig har prøvet før i virkeligheden (kun i drømme) Når men jeg er lidt i tvivl om hvordan det føles at have en orgasme... ved nemlig ikke helt om jeg fik en eller ej.

Så, hvordan føles det? :)

Svar: 

Hej med dig,

Det lyder som om du havde en dejlig oplevelse. Det kan være spændende, men også lidt forvirrende, at opleve en helt ny følelse. Jeg kan godt forstå du kan blive i tvivl om det var en orgasme du fik. Jeg håber mit svar kan give dig lidt mere klarhed over hvad du oplevede.

Onani er en rigtig god måde at lære sin krop at kende på og en sund måde at udforske sin seksualitet. Når man kommer i puberteten bliver man mere og mere interesseret i det seksuelle og så er onani et godt sted at starte. Gennem onani kan man nemlig finde ud af hvordan ens krop hænger sammen og fungerer på. Det kan også gøre det nemmere at få orgasmer, fordi man finder ud af hvad der virker og hvad der ikke virker. Det kan godt tage tid at komme der til hvor man kan give sig selv en orgasme. Det er helt normalt. Derfor kan man sagtens fortsætte med at onanere selvom man måske ikke når klimaks i form af en orgasme. Det er det gode ved onani - at man bestemmer helt selv hvordan det skal være, hvor det skal være og hvor længe det skal vare.

Alle kan lære at få en orgasme, men det kan som sagt godt tage tid. Den bedste måde at lære det på er ved at prøve sig frem. Prøv og lyt til hvad du får lyst til mens du onanere. Nogle kan bedst lide at fokusere på en ting ad gangen, mens andre synes det er dejligst når de både rører lidt ved kønsorganerne samtidig med at de rører andre steder på kroppen, fx. brysterne.

Helt konkret så er en orgasme nogle sammentrækninger i musklerne i kroppen - særligt dem omkring underlivet. Nogle gange varer de kun kort tid, andre gange varer de længe. Der er derfor stor forskel på orgasmer og hvordan de føles. Der kan være forskel fra person til person, men der kan også være forskel fra gang til gang. En orgasme giver en varm og dejlig følelse i kroppen og mange oplever også at de bliver ekstra følsomme omkring kønsorganerne og omkring erogene zoner bagefter.
Der findes også forskellige slags orgasmer. Piger får hyppigst orgasme ved stimulering/berøring af klitoris. Hvis du er i tvivl om hvor klitoris sidder, så har jeg et link til et billede af hvor du kan finde den henne. Du kan evt. bruge et spejl næste gang du er i bad eller onanere og tage et kig på dig selv dernede. Selvom det måske lyder lidt mærkeligt, så kan det faktisk give en ret god fornemmelse af ens krop og det kan gøre det nemmere at få en orgasme. Men som sagt findes der også andre måder at opnå orgasme på. Nogle får det ved at stimulere brystvorterne, andre ved at stimulere endetarmen (numsehullet), andre igen får det ved at stimulere det der hedder G-punktet. G-punktet sidder ca. 2-5 cm oppe i skeden. Du kan prøve at mærke efter med en finger hvis du har lyst og føle om det føles ekstra dejligt når du rører der. Nogle får måske orgasme ved en helt andre ting.

Så når du spørger hvordan det føles, så kan det være rigtig svært at svare på, fordi det kan føles forskelligt fra person til person og sågar fra gang til gang. Jeg kan derfor heller ikke svare på om du fik en eller ej. Mange oplever, at de kan mærke at kroppen på en måde "bygger op" til at de får en orgasme - det vil sige, kroppen bliver mere og mere varm og det begynder måske at prikke lidt helt nede i fødderne. Der er nogle der mener, at hvis man er i tvivl om man har fået en orgasme, så har man den formentlig til gode. Jeg ved ikke om det er rigtigt, men for mange gælder det, at en orgasme er en intens følelse, som man ikke oplever uden at lægge mærke til den. 

Orgasmer er ikke styret af vilje - man kan derfor ikke selv bestemme hvornår man vil have en orgasme eller ej. Derfor kan nogle ting også påvirke om man kan få en orgasme. Nogle oplever for eksempel, at hvis de er meget bekymrede eller stressede, så kan de ikke få en orgasme. Det betyder ikke at de aldrig mere kan få en - det betyder bare, at de ikke kan få en lige i den periode hvor de er stressede eller kede af det. 

Når man ikke har prøvet at have en orgasme før, så kan det være svært at vide hvordan sådan en føles. Nogle gange kan det hjælpe at læse lidt om det. Jeg har fundet en god side, hvor der står lidt om hvad en orgasme er. Hvis du kunne tænke dig at læse lidt om det, så kan du finde siden her.

Jeg håber det var svar på dit spørgsmål og så vil jeg ønske dig held og lykke med udforskningen!

De bedste hilsner,

Astrid

 

Astrids billede
Astrid har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program