Hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål af
"Torben"
16 år
Oprettet 7 år 6 måneder siden

Hej. Jeg er en dreng på 15 snart 16 år og går i 9.B på en mindre skole ude på bølandet.

Jeg er en dreng på 15 snart 16 år, og jeg tror jeg er ret forelsket i en pige fra min klasse. Hun er virkelig sød, og jeg har længe haft lyst til at gå hen til hende og snakke med hende, eller spørge om hun ville med i biografen. Problemet er bare at jeg ikke rigtig tør da jeg har hørt rygter om at hun har en kæreste, som går i min parallel klasse. Jeg er dsv ikke en del af "den seje klikke" (men jeg snakker med ALLE mine klassekammerater), så jeg kan ikke lige få af- eller bekræftet det. Jeg kender ham godt lidt og sidder i elevrådet med ham. Jeg tror også at de måske er kærester, da de køre sammen til en fritidsaktivitet, som vi kalder upstairs eller "klub", og er sammen i klubben det meste af aftenen. 

Jeg har ingen idé om hvad jeg skal gøre så det ville være dejligt med et godt råd

Hilsen "Torben", mit kaldenavn bl.a. Venner.

PS.

Jeg har ikke hendes nummer, men jeg kan nemt finde det på elevintra eller på anden vis. Jeg er heller ikke på Facebook. 

PS.

Den email jeg bruger er til andet end e-boks og så videre :-) 

Svar: 

Hej med dig

Det kan være så fantastisk at være forelsket, men også rigtig svært - især hvis man ikke ved om hende den søde pige har en kæreste i forvejen eller ej.

Jeg tror der er rigtig mange, der kender til det her med, at de ikke tør spørge ind til den person man går og er vild med. Måske kan man ikke samle mod til sig, fordi tanken om at blive afvist, kan virke helt vildt skræmmende. Jeg forstår også godt, at det gør det hele svært, når du har hørt rygter om, at hun har en kæreste fra parallel klassen. Men omvendt, lyder det som om, at hun fylder meget i dine tanker, og det kunne måske være en lettelse for dig, at finde ud af om hun egentligt har en kæreste eller ej. Hvis hun har, er det selvfølgelig vildt ærgerligt, men så kan det måske være lettere for dig at lægge mærke til alle de andre søde piger, der sikkert er i skolen eller i klubben, men som du nok ikke lægger så meget mærke til lige nu.

Når du skriver, at du ikke kan få be eller afkræftet om hun har en kæreste eller ej af nogle af de andre, tror jeg desværre ikke, at der er nogen let vej til at få et svar. Jeg tror på, at det handler om at spørge hende direkte, på et tidspunkt enten i skolen eller i klubben. Måske kan du finde et tidspunkt, hvor det føles ret naturligt. Hvis I fx har lavet en opgave sammen kunne du spørge, hvad hun skal efter skole, eller om hun skal i klubben om aftenen. På den måde kan du måske komme til at spørge, om hun egentligt har en kæreste eller? For selvom hun nogle gange følges med ham den anden i klubben, kan det jo også bare være fordi, at de er gode venner, eller fx bor tæt på hinanden. Du skriver også selv, at det ville være muligt for dig at skaffe hendes nummer. Hvis du har mere mod på at skrive til hende, tænker jeg helt klart også, at det kan være en måde at finde ud af det på. Måske du bare kan spørge, om hun har lyst til at ses en dag, eller netop spørge om hun vil med i biografen som du har overvejet. Hvis hun siger nej, giver det måske sig selv hvorfor, men hvis det er et ja er det jo bare helt vildt skønt! Nogle gange kan det bare være lidt lettere at få sendt en sms afsted, end at snakke sammen ansigt til ansigt.

Hvis du synes alt det her er for voldsomt for dig, tænker jeg det til en start også er en mulighed at kigge lidt nærmere efter tegn på, om de virkelig er kærester eller ej. Du kan fx holde øje med om de holder i hånden i klubben, eller hvordan de er overfor hinanden. Går de og griner og kigger helt forelsket på hinanden eller virker det faktisk mere til at de bare er gode venner? Måske kan det være med til at gøre dig klogere på situationen.

Jeg ønsker dig alt held og lykke med kærligheden. Hvis det nu viser sig at hun faktisk er optaget, så husk på at der er en masse søde piger derude. En af dem venter på dig!

Bedste hilsner

Annika

 

 

 

Annikas billede
Annika har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program