Et "normalt" liv med paranoid skizofreni

forumspørgsmål

Et "normalt" liv med paranoid skizofreni

forumspørgsmål af
Frederikke
22 år
Oprettet 7 år 7 måneder siden

Hej alle, Jeg er en ung kvinde på 22 år, som er diagnosticeret med paranoid skizofreni. En diagnose, som indebærer mange forskellige ting. Bl.a. angst, hallucinationer, kognitive problemer, osv. Jeg vil egentlig bare lige fortælle, at det kan lade sig gøre at leve et helt almindeligt liv med en diagnose. Jeg er selv et eksempel herpå. Jeg er netop ved at tage en professionsbachelor, cykler engang i mellem og ses jævnligt med kæreste og venner. Mange har fordomme overfor netop min diagnose, og nogle af de hyppigste er følgende: "Tror du så, at du er flere personer?" Eller: "Jamen, du ser jo helt normal ud." Nej, jeg tror ikke, at jeg er flere personer, og ja, jeg ser normal ud - hvad havde du regnet med? :-) Jeg har lært, at jeg ikke ER diagnosen - jeg HAR diagnosen, men den er samtidig også en del af mit daglige liv, og derfor har jeg lært at leve med det faktum, at jeg altså er psykisk syg. Der er hjælp af hente, og man skal virkelig altid huske på, at man ikke selv kan gøre for, at man har en diagnose - aldrig :-) Drop nu fordommene og hjælp med at bryde et tabu ved at tale åbent om din diagnose. I virkeligheden er det ikke "værre" end at have et brækket ben. Et brækket ben skal have tid til at hele - det skal en psykisk diagnose ligeledes. Skriv endelig i kommentaren, hvis der er spørgsmål. 

Kommentarer

Jeg tror ikke man kan samligne en psykisk sygdom og et brækket lem, men udover det - rigtig flot skrevet. Meget lærerigt.

408

Det kan man måske heller ikke 100%, men det er også mest ment som en reminder til, at psykisk syge også kan blive raske ligesåvel som et brækket ben kan det :-) Og tak!

407

Rigtigt flot skrevet!
Myssar fra

383

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program