Jeg vil ikke være her mere

brevkassespørgsmål

Jeg vil ikke være her mere

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 7 år 8 måneder siden

Hej... Jeg har har problem... Med min mor. Mig og min mor skændes hver dag og det har været sådsn i et halvt år nu... forleden havde vi et giga skænderi og hun skubbede og rev mig og nu har jeg ar efter hun har revet mig. Jeg hader min mor ... Jeg ved det er meget hårdt at sige, men det gør jeg virkelig. Hver dag lige når jeg kommer hjem fra skole går jeg ind på mit værelse og lukker døren. Jeg kan ikke klare at være sammen med hende... Og jeg gider ikke snakke med hende... jeg vil vidlt gerne bo hos min far... Men der er også problemer ... Med hans kæreste, hun siger jeg ikke er velkommen der... Og urgh.. Jeg har tidligere været indlagt på psykiatrisk pågrund af selvmords tanker og cutting.... og jeg snakker med psykologer og en fra familie huset og sådan lidt forskelligt... Og det fint nok.... Jeg har ikke sagt noget om mig og min mor.... Fordi jeg kan vare ikke... Men nu trykker det mere end nogensinde ... Jeg har overvejet at løbe hjemmefra op til flere gange hver dag.... Jeg kan ikke holde ud at være der... Og jeg ved ikke om jeg måske kan bo hos en form for pleje familie ... For det vil jeg virkelig gerne hvis jeg ikke kan bo hos min far... Fordi her hos min mor... Isolere jeg mig bare..... jeg får hele tiden afvide at jeg er dum og jeg har en klam attitude ... Men det hendes skyld... Jeg har sagt mange gange jeg vil bo hos min far... Men hun siger bare nej... Og hvis jeg ikke snart kommer til at bo et andet sted.... Så kan jeg ikke holde mit liv ud længere ... Jeg bliver så ukoncentreret af det og sur og indelukket ..... Og jeg prøver at være stærk .. Men jeg kan ikke mere... Hjælp .... Jeg ved ikke hvor jeg ellers kan bo... Og jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre  af mig selv lige nu....

Svar: 

Kære dig

Jeg kan forstå på dit brev at du oplever en del problemer med din mor, og jeg synes at det er rigtig flot at du har skrevet ind til vores brevkasse, fordi det viser at du tager ansvar for din situation og forsøger at finde en løsning. Du giver ikke op, men har et stærkt ønske om at tingene skal være anderledes. Så du er en meget stærk person, selvom det er utrolig meget ansvar at have når man kun er 14 år. Du skriver at I skændes meget, og at hun har skubbet/revet dig. Det lyder meget ubehageligt, og jeg kan godt forstå at du tænker på at løbe hjemmefra.

Det er ikke unormalt at man i din alder, oplever at have mange konflikter med sine forældre, og nogle gange kan det føles som om at det ikke er til at holde ud. Nogle gange går det over igen, men du skriver at du har haft mange problemer med din mor i 6 måneder nu. Det er svært for mig at vurdere om det bedste ville være at du blev flyttet væk fra din mor, men ud fra hvad du skriver, så lyder det til at det godt kunne være en god idé hvis dig og din mor ikke boede sammen i et stykke tid. Du skriver at du gerne vil bo hos din far, men at det desværre ikke er muligt lige nu, så jeg vil anbefale dig at snakke med din psykolog eller familiehuset om hvilke muligheder du har. Jeg ved at der findes mulighed for at du f.eks. kan komme i plejefamilie eller flytte i et ungdomshus. Det er vigtigt at du er åben og ærlig omkring hvad der sker derhjemme, for at de kan hjælpe dig bedst muligt. Jeg kan godt forstå at du måske er bange eller bekymret for at skulle sige noget til dem, men du skal vide at de gerne vil have at du har det godt. Det er de voksne - især forældrene - som skal sikre at børn trives og vokser op under gode vilkår, og ikke i et hjem hvor de får af vide at de er "dumme" eller har en "klam attitude". Hvis forældrene ikke kan sørge for det, så er det kommunen som har ansvaret, og fordi du allerede er i systemet, betyder det at de allerede er opmærksomme på at der er noget galt. Hvis du flytter væk fra din mor, så betyder det heller ikke at I aldrig må ses igen, men det betyder at du ikke er tvunget til at blive hos din mor. Det kan også give dig lidt mere ro, så du kan bruge din energi på at få det bedre, i stedet for at skændes med din mor. 

Hvis du gerne vil vide mere om hvad der kan ske, hvis du skal væk fra din mor, så kan du enten prøve at ringe til Børnetelefonen på 116111 eller til LIGElinjen (en del af LIGEVÆRD)22343013,og de kan fortælle dig om hvad loven siger og hvad kommunen har pligt til.

Jeg har læst mig frem til at du også, gennem Børnetelefonen, kan få en bisidder med til et møde med f.eks. familiehuset. Det betyder egentlig bare at du kan få en person med, som støtter dig og sørger for at tingene bliver gjort på den rigtige måde. Du kan læse mere om det her.

Du er også altid velkommen til at bruge vores 1-1 chat eller skrive ind til brevkassen igen, hvis du har flere spørgsmål.

Jeg håber du kan bruge mit svar - jeg ønsker dig alt det bedste fremover!

Kærlig Hilsen

Signe

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program