Er jeg forkert?

brevkassespørgsmål

Er jeg forkert?

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 7 år 8 måneder siden

Hej

Er det normalt slet ikke at interessere sig for sex og alt det endnu? Er 16, men har slet ikke lyst... Heller ikke til onerai eller noget som helst! 

Føler mig bare forkert, for alle jeg kender interessere sig totalt for det, og har haft sex osv, så er jeg forkert på den? Har heller aldrig haft en kæreste! 

er normalt meget moden af min alder, fordi jeg har oplevet en masse ting man slet ikke burde! Så der har ligesom ikke været tid til sex og alt det, så kan det måske skydes det? 

Drikker heller aldrig og er aldrig til fest! Føler mig også forkert på det punkt... For alle mine venner/veninder drikker og går til fest.... Så bliver aldrig inviteret med...

hvad skal jeg gøre, er jeg forkert? 

Svar: 

Kære Dig.

Mange tak for dit brev. Dit indlæg rammer lige præcis et emne mange unge tumler med; er jeg mon forkert?!? Hvorfor mange unge vil kunne genkende dine tanker meget. Jeg vil dog starte med, at slå fast at du på INGEN måde er forkert. Du er dig og det er godt- og du er helt, som du skal være. Du skriver, at du ikke interessere dig for sex, onani og kærester. Og det er bestemt meget forskelligt, hvornår man begynder at interesserer sig for de ting. Nogen får deres første kæreste og sexoplvelese som 15 årige andre som 30 årige, og den forskel er bare helt normal. Jeg synes det er rigtig godt og sundt, at du mærker, at det måske ikke lige er noget for dig endnu, og det synes jeg trygt, du kan stå ved. Jeg kunne også meget vel forestille mig, at nogen af dem som kækt og smart snakker med på forestllinger og oplveleser med sex ikke altid nødvendigvis har oplvevet det de fortæller, eller overhovedet intersserer sig så meget for det. Men vi mennesker siger og gør nogen gange ting bare for at passe ind i en bestemt gruppe mennesker. Jeg synes faktisk, det er en stor styrke, og kræver meget mod at stå ved hvem man er i teenageårene- og ikke gøre hvad andre nødvendigvis gør. Som du skriver, har du også oplevet mange ting, som måske dine jævnaldrene venner ikke har oplevet endnu. Og det giver rigtig god mening, at du netop derfor måske er mere moden i dine overvejelser og tanker omkring dig selv.I dit brev skriver du ikke hvordan du sådan genrelt har det. Men hvis man går rundt og tumler lidt med nogen voldsomme oplvelser, ked-af-det-hed eller lignende, jamen så er det også tit noget som netop optager ens opmærksomhed, og derfor heller ikke giver så meget overskud til at tænke på sex, fester og venner.

Mange unge har ikke lyst til at drikke, og det som er rigtig trist, er at det kan opleves enormt svært, at deltage i festerne uden at man drikker. Og man kan faktisk godt komme til at føle sig uden for fællesskabet. Jeg kan ikke lade være at tænke, om du mon kender nogen som heller ikke vil drikker, eller i hvert fald ikke vil drikke så meget? Hvis du har lyst til, at være med til fest kunne du måske prøve at spørge én, du var lidt tryg ved, om du måtte komme med? Det kan godt være nogen vil synes det er kedeligt du ikke drikker, men dem om det. Og andre vil synes det er sejt. Dit valg er lige så godt og fint som deres.

Jeg håber du kan bruge mine tanker, og ellers skriv endelig herind igen. Jeg er nemlig lidt i tvivl, om du ønsker at situationen skal være en anden, eller det "bare" er bekymringer om hvorvidt du er normal - for du er som sagt helt normal. Og heller ikke voksne interessere sig lige meget for sex og alkohol! og hvis du googler lidt på "unge som ikke drikker", vil der komme en masse op omkring hvordan, der faktisk er et stigende antal af unge, som ikke drikker. Men at det samtidig kan være svært at være med til fester og sådan noget. 

Jeg ønsker dig alt det bedste fremover. 

De bedste hilsner

Mette  

MettePSs billede
Mette har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program