Er jeg kedelig?

brevkassespørgsmål

Er jeg kedelig?

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 7 år 8 måneder siden

Har gået og tænkt over noget i et stykke tid. 
Har aldrig haft den store portion venner. Og faktisk kan jeg kun tale med få personer hvor der ikke opstår en akavet tavshed mellem os. 
Har flere gange oplevet at der er opstået en virkelig akavet tavshed mellem mig og en anden person når vi er alene. Og det går mig rigtig meget på. Føler at det er derfor jeg ikke har så mange venner. At jeg er kedelig at være sammen med. 

Har jeg ret? Er jeg kedelig? Og hvordan bliver jeg mere "spændende" at være sammen med?

Svar: 

Hej med dig,

Det kan jeg godt forstå du tænker over. Det er ikke sjovt at føle man er kedelig. Det tror jeg nu bestemt ikke du er. Der er mange der oplever at der kan opstå en akavet stilhed når man snakker sammen. Det behøver ikke betyde at man er kedelig. Der kan være mange grunde til at der opstår en stilhed mellem to personer, fx. hvis en eller begge er generte. Nogle mennesker har meget nemt ved at snakke om alt muligt, mens andre tænker mere over hvad de skal sige. Hvis man tænker meget over hvad man skal sige hele tiden, så kan der godt opstå den der pinlige tavshed, fordi man bruger så meget tid på at tænke i stedet for at tale. Der er også forskel på hvordan man reagerer når man er alene sammen med folk man ikke kender - nogle bliver helt stille og kan ikke finde på noget at sige, andre begynder at plabre løs om løst og fast. Det er helt normalt at reagere forskelligt.

Vi mennesker er blevet rigtig bange for pauser og stilhed, men egentlig er det meget sundt at kunne holde ud at der er stille engang imellem. Ingen mennesker har noget at sige hele tiden og vi har brug for pauser og stilhed engang imellem. Jeg tror vi er begyndt at forbinde sådan nogle pauser med en masse negative ting, som fx. at man er kedelig eller at man er uinteresseret i hvad der foregår, og sådan, i stedet for at se det som en god ting at man ikke behøver at sige noget hele tiden. Stilhed behøver ikke betyde at man ikke nyder at være sammen. Det er sundt at kunne være sammen uden at der skal ske en helt masse og uden at man skal snakke hele tiden.

Når det er sagt, så kan jeg godt forstå du synes det er pinligt og ubehageligt at sidde i situationer hvor ingen siger noget. Når man ved at man har tendens til at have svært ved at snakke med nogle, når man er alene med dem, så kan man gøre det lidt nemmere for sig selv ved at øve nogle ting man kan snakke med alle om, så man undgår den akavede stilhed. Det kunne måske også være en idé for dig? Du kunne jo evt. snakke med en veninde om, om hun nogle gange oplever det samme og hvad hun gør hvis der er akavet stilhed. Måske kunne I snakke om hvad man kunne spørge om, hvis samtalen gik i stå eller måske I kunne lave en liste over emner man kan snakke med alle om. Det kunne fx. være vejret, skole, tøj, venner, drenge, forældre, fritidsaktiviteter. Måske kunne I øve jer lidt på hinanden? Det kan være meget godt at have nogle ideer i forvejen, så når man står i situationen, så skal man ikke til at tænke så meget over det, man kan bare lige huske hvad man skrev på listen og vælge en af dem. Husk at det er lige som med alt muligt andet - øvelse gør mester - selvom man ikke synes man er så god til det lige nu, så kan man godt blive bedre!

Mit bedste råd er dog at du skal være dig selv. Vi er alle unikke og du er spændende hvis du er den du er. De fleste mennesker har det godt i selsskab med folk, som hviler i dem selv og bare er helt sig selv.

Jeg håber du kan bruge mit svar! Held og lykke

De bedste hilsner,

Astrid

Astrids billede
Astrid har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program