Sår

brevkassespørgsmål

Sår

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 7 år 8 måneder siden

Jeg har lige fået lange negle efter at have bidt dem det meste af mit liv. Efter det, har jeg opdaget nogle små sår omkring min vagina som svier rimelig meget når jeg rør ved dem. Og nu er jeg i tvivl. Er det fordi at jeg måske kommer til at rive mig selv når jeg onanerer, eller kan det skyldes noget mere alvorligt som jeg burde være bekymret for?

Svar: 

Kære du,

Det kan jeg godt forstå du bliver bekymret for, når du finder nogle ridser som svier når du rører ved dem. Det er altid en god idé at holde lidt øje med om kroppen opfører sig som den plejer og generelt at lytte til sin krop. Det lyder til at du er god til at være opmærksom på hvordan du har det. Det er godt at høre! Og hvor er det sejt at du er stoppet med at bide negle!

Umiddelbart synes jeg det lyder ganske fredeligt idet du ikke beskriver andre gener ved ridserne end at de svier. Som sagt er det en god idé at holde øje med om det er noget der bliver ved eller om det går i sig selv igen. Hvis det bliver værre, så synes jeg du skal overveje at tage et smut forbi din læge, for lige at få tjekket at alt er som det skal være.

Som du også selv skriver, så kan det sagtens hænge sammen med dine lange negle. Området omkring skeden er sart og kan derfor nemt få et par ridser hvis man har lange negle eller er lidt hårdhændet under onani. Det er helt ufarligt og heler ad sig selv i løbe af et par dage. Derfor er det også en god ide at se om det eventuelt går i sig selv igen. Hvis det gør det, så er det med høj sandsynlighed "bare" nogle ridser du har fået i forbindelse med onani. Hvis du kan holde trangen nede i et stykke tid, kan du jo eventuelt holde dig fra onani i et par dage, for at se om de går væk. Det er ikke altid man mærker man laver ridser undervejs, fordi man er ophidset og derfor ikke lægger mærke til det. Hvis det viser sig at være det, så betyder det jo ikke at du ikke kan onanere mere. Måske kan du øve dig i at bruge indersiden af fingrene i stedet for fingerspidserne - hvis det giver mening? :-)

Nu ved jeg ikke om du barberer dig forneden, men det kan også godt give nogle ridser hvis man er uheldig. Det kan være et godt tip altid at bruge en skarp skraber når man barberer sine kønsbehåring og altid barberer i hårretning, så man ikke irriterer huden unødvendigt.

Jeg håber du kan bruge mit svar!

Med venlig hilsen,

Astrid

Astrids billede
Astrid har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program