Hvad skal jeg gøre

brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 7 år 9 måneder siden

hej jeg er en dreng på 13år. Jeg vil gerne have en kæreste hvad skal jeg gøre?

 

 

Svar: 

Hej med dig

Jeg tror der er mange i din alder, som begynder at få tanker om at det faktisk kunne være rigtig dejligt at have en kæreste. Så jeg kan godt forstå, at det også er noget som du har tænkt over. men hvordan finder man lige den rigtig, og hvordan bliver man så kærester med hende? Det kan være rigtig svært at svare på, men jeg vil prøve at komme med et par råd herunder som måske kan være gode at huske på i jagten på kærligheden.

1) Vær åben og imødekommende. Når man gerne vil have en kæreste, tror jeg det er rigtig vigtigt at man prøver at virke åben og imødekommende. Hvis man er åben, kan man nemlig virke som om man er interesseret i andre mennesker og har lyst til at snakke og være social. hvis man er det, er det måske også lettere at finde hende den søde pige, da man på den måde kommer til at snakke med mange forskellige. Derudover kan det være en rigtig god ide at smile rigtig meget, da smilende personer tiltrækker mere opmærksomhed end hvis man ser lidt mut ud.

2) Stol på dig selv. Hvis du stoler på dig selv, og tror på at du er god nok som du er, kan det være med til at vise at du er glad og har det godt - og det er noget de fleste piger vil sætte pris på, og måske vil det også være med til at de føler sig godt tilpas i dit selskab.

3) Komplimenter. Hvis du nu snart kommer i den situation, hvor du har udset dig en pige som er helt speciel - måske en i klassen eller en der bor i samme by som dig, kan det være en rigtig god ide at give hende komplimenter. De fleste piger kan nemlig rigtig godt lide at få komplimenter, det kan være alt fra, pæn bluse, dit hår sidder flot på den måde, eller fortæl hende hvis der er noget du synes hun er god til og beundrer hende for. Måske kan det være lidt grænseoverskridende at sige sådan nogle ting til en pige, men jeg er sikker på at du vil opleve det er noget som de godt kan lide og på den måde få noget positiv opmærksomhed tilbage.

4) Vis interesse. Jeg tænker også, at det er en rigtig god ide at spørge ind til pigen, det kan bare være hverdagsting eller andet. Fx hvor hun bor hende, hvad hun laver i dag? Hvilke interesser hun har, hvad for noget musik hun godt kan lide osv. På den måde kan man få en samtale i gang. Rigtig mange piger kan godt lide at blive spurgt ind til, da man på den måde føler sig værdsat og anerkendt. Hvis det er svært at snakke ansigt til ansigt, kan det nogle gange til en start være lettere at skrive sammen over telefonen. På den måde kan man også lære hinanden bedre at kende, og skrive lidt sammen om forskellige ting.

Tilsidst er mit råd til dig at prøve at være lidt tålmodig, for før du ved af det så er jeg sikker på, at du har fundet en sød pige. Måske kan I derefter blive kærester, hvis I begge to synes hinanden er søde og måske mærker sommerfugle i maven. Det er nemlig altid en rigtig god ide at lære hinanden godt at kende først.

Jeg ønsker dig alt held og lykke med kærligheden.

Mange hilsner

Annika

Annikas billede
Annika har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program