Kys

brevkassespørgsmål

Kys

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 7 år 9 måneder siden

Hej 

nu har vi været kærester i 8 måneder og vi har ikke kysset men jeg vil rigtig gerne 

Svar: 

Kære dig

Tillykke med at dig og din kæreste har været sammen i 8 måneder - det er så dejligt at have en som man bare er rigtig glad for at bruge tid med.

Du skriver, at I ikke har prøvet at kysse endnu, men at du rigtig godt kunne tænke dig det. Jeg tror der er rigtig mange drenge og piger, som også har haft det sådan inden de fik deres første kys med deres kæreste. Men jeg tror også, at der er rigtig mange, der måske bliver lidt nervøse ved tanken - for hvordan gør man lige uden det bliver akavet? Måske det er noget, som du kan genkende? Jeg tænker, at det ikke kan gå helt galt så længe man er glade for hinanden og trygge i hinandens selskab. Jeg tror, at det kan være en god ide at prøve at se om du kan lægge mærke til, om din kæreste mon også har lyst til, at I skal prøve at kysse. Hvilke signaler sender hun dig, kan hun fx rigtig godt lide at holde i hånden, sætter hun sig tæt på dig, smiler hun meget til dig eller prøver hun at holde øjenkontakt med dig i længere tid? Så kan det måske være et tegn på at hun har lyst til at du skal kysse hende. For jeg tror, at der er en del piger som synes at det gerne må være drengen der ligesom tager initiativet til det den første gang, der skal kysses.

Men jeg får lyst til at sige, at jeg ikke synes det er noget du skal frygte. Med tiden kan I sammen øve jer i at blive bedre og bedre til at kysse, men hvem ved, måske vil det føles helt fantastisk allerede første gang jeres læber rører hinanden. Hvis det er for meget for en start, kunne det også være en mulighed, at starte med at kysse din kæreste på kinden, fx næste gang du siger hej eller farvel til hende, eller giver hende en krammer.

Uanset hvad tænker jeg, at det er et rigtig vigtigt udgangspunkt, at I har det dejligt, hyggeligt og sjovt når I er sammen, da det er det vigtigste. Kys skal derefter nok komme :-) Held og lykke til dig herfra.

Mange hilsner

Annika

Annikas billede
Annika har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program