Sex

brevkassespørgsmål

Sex

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 7 år 8 måneder siden

Hej jeg er en pige på 13. Er det mærkeligt at jeg allerede gerne vil have sex, og er det for tidligt?

Jeg har tidt gået og tænkt på at jeg gerne vil have sex. Er det mærkeligt at tænke på det allerede nu?

Svar: 

Hej med dig :-)

Det er helt normalt at begynde at tænke på sex i din alder. Du er lige så stille på vej ind i puberteten, hvilket betyder at hormoner flyver rundt i din krop, og bl.a. får dig til at tænke på sex og interessere dig mere for drenge. Det er slet ikke mærkeligt eller tidligt.

Når du på et tidspunkt kommer tæt på en fyr, vil du dog måske også mærke en lille tvivl ift. om du skal gå i seng med ham eller ej. Altså bare fordi du godt kan lide tanken om sex, er det jo ikke ens betydende med, at du bare vil gå i seng med en fyr lige med det samme. Når du engang kommer dertil, vil der sikkert være lidt nervøsitet og spænding over hvad der skal ske, og man føler sig måske ikke helt så klar, som man gør i tankerne. Dette er også helt normalt :-)

De fleste teenagere går i seng med hinanden når de er 16 år. Det betyder også, at nogle er lidt yngre, og andre er ældre inden de går i seng med andre. Ofte tænker man på sex noget tid inden det faktisk sker, hvilket også hjælper hjernen med at blive helt klar til det. Sådan helt juridisk, så er der faktisk regler om at man ikke må have sex med andre før man er 15 år. Disse regler er lavet fordi man har vurderet at det er cirka når man er 15 år at man selv kan mærke om man er klar til sex. Man har altså ikke lavet reglerne for at være irriterende eller trælse, men faktisk for at beskytte børn og unge, så ingen føler sig tvunget til at gå i seng med andre.

Men som sagt er det slet ikke mærkeligt at det er noget du tænker på. Mange unge begynder at udforske sig selv og sin egen krop gennem onani inden de har sex og det kan faktisk være en meget god forberedelse, da man på den måde lærer sin krop at kende på og ved hvad man kan lide og hvad man ikke kan lide. Det kan gøre det nemmere den dag man så føler sig helt klar til at have sex med andre.

Hvis du gerne vil læse mere, så kan du se med her om sex for første gang, og om onani her.

Du er altså ikke mærkelig. Det er en helt naturlig del af det at blive ældre :-)

 

Mange hilsner

Christina.

Christinas billede
Christina fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program