Gravid??

brevkassespørgsmål

Gravid??

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 7 år 9 måneder siden

Hej 

Jeg er en pige på 16 år. Jeg er virkelig bange for at jeg er gravid. Jeg havde sex første gang for ca en uge siden. Vi brugte kondom fra start til slut, den sad rigtigt. Og han kom ikke engang. Men af en eller anden grund er jeg bare bange for at jeg skulle vlre gravid. Jeg har læst at man godt kan få svamp når man er gravid og jeg har netop lige fået dymptomerne på det. (Har aldrig haft det før)

Jeg tager ikke p piller.

Kan jeg være gravid??  

Svar: 

Hej med dig

Nej, jeg mener ikke du kan være blevet gravid. 
Hvis I brugte kondomet rigtigt og særligt hvis han slet ikke kom...så kan du ikke være blevet gravid. 

Jeg kan godt forstå at du bliver nervøs når du oplever de her symptomer som ligner svamp. Jeg tænker dog at det også kan være noget du oplever ganske enkelt fordi du har haft sex. Svamp kan eksempelvis opstå ved at der kommer en ubalance i ph-værdien i skeden. Og det kan sagtens ske når man har sex fordi fyren penis (lige meget om det er med eller uden kondom) selvfølgelig har andre bakterier og en anden ph-værdi en du har i skeden. 

Nu skriver du ikke hvad det er for symptomer du oplever. Måske oplever du rødme som "bare" er et udtryk for at du har haft sex, hvor det er helt naturligt at man kan blive lidt rød og øm ganske enkelt fordi hud der gnider mod hud godt kan give sådanne symptomer. 
Men hvis du også oplever svie når du tisser og/eller at du får mere udflåd eller dit udflåd ændrer lugt eller konsistens så synes jeg du lige skal få det tjekket hos lægen. Svamp kan let behandles og det er noget som langt de fleste piger og kvinder oplever flere gange i livet. Hvis svamp ikke bliver behandlet kan det blive værre så det er vigtigt at du får det behandlet hvis det er det du har. 

Men i forhold til det med graviditeten, mener jeg helt sikkert at du kan være helt rolig. Ud fra det du har fortalt kan du ikke være blevet gravid. 

Bedste hilsner 
Niels-Christian

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program