Ulykkelig kærlighed

brevkassespørgsmål

Ulykkelig kærlighed

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 7 år 10 måneder siden

Hej. Min bedste ven/bror er jeg dybt forelsket i,

Men han er bare ikke til drenge og vil jo heller

ikke ødelægge sådan et godt venskab men ved 

Sku ikke hvordan jeg skal kommer videre og finder 

Min kærlighed...  mvh den ulykkelig gay 

Svar: 

Kære du. 

Jeg kan godt forstå, at det må være rigtig svært at være forelsket i en, som ikke gengælder ens følelser. Det tror jeg, at mange har været prøvet, og det gør rigtig ondt, og det kan føles umuligt at komme videre. Derudover må det særligt være svært, når det er ens bedste ven. Jeg vil dele mine tanker om, hvordan du kan prøve at komme videre fra ham. 

For at komme videre, så kræver det tit, at man har fået en form for afslutning, enten ved at den person, man er forelsket i ender forholdet eller fortæller om sine følelser, eller ved at man selv beslutter sig for at komme videre. Derfor så tror jeg, at du først og fremmest må gøre op med dig selv, om du vil prioritere jeres venskab og finde en anden, som du selv skriver, eller om du er sikker med dig selv om, at du ikke vil dele dine følelser med ham. For hvis du holder fast i håbet om, at han måske kunne have følelser for dig, så kan det nok være svært at komme videre. Hvis du gerne vil undersøge, om han kunne have følelser for dig, så kan du prøve at spørge ham, om han nogensinde har tænkt over, at være sammen med en dreng eller måske om han er vild med en pige for tiden. Ud fra hans svar kan du så prøve at vurdere, om du skal fortælle om dine følelser. Men hvis du ved, at han ikke er til drenge, eller bare ikke har samme følelser for dig, så er der nok sandsynlighed for, at det vil påvirke jeres venskab, hvis du fortæller om dine. Jeg kan også godt forstå, at du ikke vil ødelægge dit venskab med ham ved at fortælle om dine følelser for ham. Nogle gange er det bedst ikke at handle på sine følelser for en ven, fordi venskabet ofte ikke bliver det samme igen. Men nogen gange kan det også udvikle sig til et forhold, så det er meget forskelligt. Men vigtigst er det, at man tænker over konsekvenserne ved at fortælle om sine følelser, så derfor er det kun godt, at du har haft overvejelser om det.

Hvis du beslutter dig for, at du vil videre fra ham uden at fortælle om dine følelser, så er der lidt forskellige ting, du kan prøve at gøre. Som udgangspunkt er det som regel godt at holde sig selv beskæftiget, så man undgår at tænke for meget på den person, man er forelsket i. Måske du selv kender til at kunne dagdrømme om ham eller bruge meget tid på at tænke på ham? Hvis du kender det, så vil det nok være en god idé at prøve at lave så meget som muligt i løbet af dagen. Om det så bare er at gå en tur eller se en film. Det kunne også være at du kunne prøve at ses meget med nogle af dine andre venner eller noget familie. Der er tit mange arrangementer rundt omkring her i ferien, så måske du skulle undersøge, om der er noget du kan tage til fx med nogle af dem. 

Nogle gange kan det også hjælpe at være lidt ekstra opmærksom på andre personer, som man måske synes er lidt interessante. Det kan godt være, at det ikke er i forhold til at være kærester med personen, men nogle gange kan det hjælpe at komme over en, hvis man er optaget af en anden. Det kan også være, at du skal overveje, om du skal have lidt afstand fra din ven i en periode, så du ikke bliver konfronteret med ham hele tiden. Det kan nemlig gøre det svært at komme videre, hvis man hele tiden ser og er sammen med den person, man har følelser for. 

Til sidst vil jeg sige, at det kan hjælpe rigtig meget at tale med nogen om det. Det er aldrig rart at gå rundt og være ked af det, og når du er i en så uheldig situation, at du ikke kan tale med din bedsteven om det, så vil jeg anbefale dig at prøve at tale med en anden om det. Det kan være en anden person, som du er tæt med, fx en  ven, eller et familiemedlem. Du er også altid velkommen i vores chat, hvis du har brug for at tale med en voksen. Nogle gange kan det være rart at tale med nogen, som ikke kender en eller hele situationen. 

Jeg håber, at du kan bruge mine tanker, og at du finder en måde at komme videre på. Selvom det lyder banalt, så hjælper tiden rigtig meget. Jo længere tid der går, jo lettere vil det være. Men det er forskelligt, hvor lang tid der går. Det kan dog være rart at vide, at selvom det gør ondt nu, så vil det nok blive bedre. 

Mange hilsner
Pernille

PernilleBs billede
Pernille fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program