Hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 7 år 9 måneder siden

Jeg står i lidt af et problem... Jeg har en kæreste nu i 3 år, og jeg elsker hende, men jeg har ikke længere de samme følelser for hende, og jeg har ikke rigtig lyst til hende mere, derudover er jeg begyndt at skrive med en gammel flirt, og vi har været sammen 2 gange indne for den sidste uge, hvor vi sov sammen en af gangene, dog havde vi ikke sex. Jeg går i klasse med min kæreste, og vi bliver studenter sammen nu her, samt har jeg også købt en flybillet sammen med hende og resten af hendes familie på slutningen af sommeren. Det jeg ikke kan finde ud af er om jeg skal slå op med min kæreste, og hvornår? Om det vil blive til et rigtigt forhold med min tidligere flirt, er jeg ikke sikker på, men hun har bare fået mig til at føle noget, jeg ikke har sammen med min kæreste  

Svar: 

Hej med dig

Kan godt se det er lidt noget rod du står midt i. Jeg har ikke ret mange svar til dig, men jeg vil gerne prøve at dele mine tanker om hvad du måske kan gøre. 

Først og fremmest tænker jeg at det nok er meget naturligt at dine følelser for din kæreste har ændret sig. Det gør følelser. Det er umuligt at være i et forhold hvor følelserne forbliver de samme hele tiden. Sådan er det som ung og som gammel. Det er et helt naturlig vilkår for alle forhold at de går op og ned. 

Det er også helt almindeligt at man kan blive fascineret og lidt forelsket i andre, selv om man har en kæreste. Særligt hvis følelserne ikke lige er brændvarme for kæresten i en periode eller hvis man føler der mangler noget i forholdet. Måske er din gamle flirt bare det helt rigtige for dig og måske er det hos din gamle flirt at din helt store kærlighed skal findes?
Måske er din fascination eller måske endda forelskelse i din gamle flirt mere et udtryk for at din gamle flirt giver dig et gip i maven som du mangler lige nu i dit forhold med din kæreste?
Bare fornemmelsen af at andre har interesse for én kan give den der helt særlige fornemmelse i maven, som måske ikke er der mellem dig og din kæreste lige nu. Det jeg vil frem til er at jeg ikke tænker det giver mening for dig at basere din belsutning omkring din kæreste ud fra hvad der sker med den her gamle flirt. Tvært imod tror jeg det kan "snyde".
Jeg tænker derfor det bedste du kan gøre er at trykke lidt på bremsen med din gamle flirt og så blive afklaret med din kæreste først. Hvad skal der ske mellem dig og din kæreste? 

Først og fremmest skal du selvfølgelig gøre op med dig selv om du skal slå op eller blive sammen med din kæreste. For at kunne afgøre det er du nødt til at mærke efter i dig selv hvad hun betyder for dig og hvad du tænker jeres forhold kan blive til. Ikke nødvendigvis hvad det er lige nu...men hvad du kan forestille dig det kunne blive til.  
Når jeg stiller det sådan op er det fordi jeg som sagt tænker at det er meget naturligt at følelserne ændrer sig. Forhold der holder i 10, 20 eller 50 år for den sags skyld er ikke nødvendigvis forhold hvor de to parter er forelskede hele tiden eller har en stærk lyst til hinanden hele tiden. Jeg tror nærmere det er fordi at man har en helt grundlæggende kærlighed til hinanden som man bare ved er der...også når følelserne måske ændrer sig. Og hvis man ved det, kan man arbejde på det med følelserne så de igen bliver stærke...og for nogen endnu stærkere. Man kan også sige det sådan at hvis man kan se en fremtid sammen...så er der måske noget der er værd at kæmpe for. 
Er det sådan du elsker din kæreste? Hvis det er skal du måske overveje om I kan gøre noget for at følelserne igen kan blive stærke...og det første skridt til det er at du snakker om hvordan du har det lige nu. Måske er den kommende ferie en mulighed for at gøre noget andet med din kæreste...en mulighed for at finde nogle af de gamle følelser frem igen?

Men måske er det slet ikke sådan det er for dig...måske er jeres forhold bare slut. Måske kan du slet ikke se dig selv sammen med din kæreste om 1 år...om 5 år? Hvis du ikke kan det er det måske tid til at stoppe jeres forhold så I begge har mulighed for at komme videre i livet. 

Måske ved du inderst inde allerede hvad det rigtige er for dig. Måske har du brug for at gå lidt i tænkeboks over de næste dage, uger eller måneder og mærke efter. 
Men det korte af det lange er at lige meget hvad du når frem til så er der kun et rigtigt at gøre og det er at handle, og handle med det samme. 
Hvis du vil give jeres forhold endnu en chance må du ud med dina tanker og følelser til din kæreste så I sammen kan arbejde på gøre jeres forhold stærkere igen. Hvis du beslutter dig for at slå op tænker jeg også at du må handle og gøre det nu. Selvfølgelig vil det være svært og det vil gøre ondt. Men der findes ikke et godt tidspunkt til dårlige nyheder og det vil være lige så svært for jer begge om du gør det nu eller om du gør det senere. Jeg kan godt se det er upraktisk når nu I har bestilt ferie. Men hvis du inden ferien allerede ved med dig selv at jeres forhold er slut...bliver det så en god ferie for nogen af jer?

Som jeg startede med at sige har jeg ikke så mange "løsninger", men jeg håber du kan bruge mine tanker til at blive lidt klarere på hvad det er der sker lige nu...og hvor du skal hen ad nu. 

Held og lykke med det
Niels-Christian

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program