Knude/byld ved halebenet

brevkassespørgsmål

Knude/byld ved halebenet

brevkassespørgsmål af
Anonym
21 år
Oprettet 7 år 10 måneder siden

Hej! Jeg begyndte for ca. 2 måneder siden af få rigtig ondt ved huden omkring halebent, hver gang jeg skulle på toilettet (altså selve sidde-stillingen) og når jeg satte mig. Det var meget ømt, lidt rødt og hævet. Smerteområdet begyndte langsomt at specificere sig til ét punkt, stadig på halebent og det gjorde nu kun ondt hvis jeg rørte ved stedet. Jeg opdagede så for omkring en måned en knop/byld/knude ved halebenet. Den stak ikke ud og kunne ikke ses, men jeg knne mærke den ved berøring - desuden føles det omkringliggende område følelsesløst. 

I mellemtiden kan jeg godt ved nogle sidde-stillinger få et hurtig jag af smerte ved stedet.

Men jeg tog til lægen og hun kunne ikke umiddelbart mærke noget og sagde det bare var knoglen og jeg havde desuden svært ved at finde det nøjagtge sted. Jeg tænkte så at det var mærkeligt fordi jeg dagen inde havde tjekket om den stadig var der. Så jeg fortsatte min hverdag med de samme små jag af smerte af og til. For et par dage siden begyndte det at gøre igen og området var ømt, hævet (som om huden er udspændt) og jeg kunne tydeligt mærke knuden igen. Jeg prøvede så at mærke efter og trykke på den hvorefter der begyndte at komme en klar væske ud af den. (Det havde jeg ikke prøvet før) jeg trykkede på stedet (knuden stikker ikke ud, men er ligesom indenunder) og efterhånden kom der lidt blod ud, men kun ved trykken. 

Den er der stadig, men kan ikke på samme måde trykke noget ud. Den gør ikke særlig meget ondt, som den gjorde for to måneder siden, men er bare bekymret for, hvad det er, og hvorfor den kom. Er bange for den er større end man lige tror, fordi den netop ikke stikker ud og den desuden har været der i sikkert mere end to måneder. 

 

mvh en bekymret 

Svar: 

Kære du

Det lyder som et frustrerende problem. Det du beskriver lyder som om det kunne være en byld. men kunne sagtens være noget andet. Det er umuligt at sige hvad det er uden at undersøge det. Derfor anbefaler jeg at du søger egen læge igen - prøv at få en akut tid nu hvor du mærker den igen og der kommer væske/blod ud så der kan podes hvis der er tegn på infektion. God bedring!

Med venlig hilsen

Lise

LiseJs billede
Lise har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program