Inden du selv stiller et spørgsmål

 

Tandlægebrevkassen svarer kun på udvalgte spørgsmål

OBS: Tandlægebrevkassen modtager så mange spørgsmål, at vi ikke kan give alle svar. Du kan derfor ikke være sikker på at få svar, hvis du stiller et spørgsmål til tandlægen. 

For at så mange som muligt alligevel kan få hjælp, har vi fundet frem til de spørgsmål vi oftest modtager omkring tænder, og samlet dem i en oversigt, som du kan finde her

Ondt i tandkød ved de bagerste tænder ''2''

brevkassespørgsmål

Ondt i tandkød ved de bagerste tænder ''2''

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 7 år 10 måneder siden

hej :)

jeg skriver endnu en gang, da jeg lige har læst det du har skrevet til mig :) og har sat og tænkte på hvad det kunne være ud fra de muligheder du kunne gætte dig til - jeg går faktisk og har en mistanke til at det kunne være slidt tandkød? for hvis jeg tager med el tandbørsten går det kun ondt i få minutter (ca. 2 min.vil jeg tro) efter jeg har børstet og så kan jeg ikke mærke det (smerter) , men hvis jeg tager den manuelle gør det meget ondt men også bagefter i ca. 1-2 timer (vil jeg tro) det er ikke sådan store smerter kun når jeg rammer det sted med den manuelle - men det er bagefter at man kan godt mærke det og det er træls. 

 

jeg har prøvet at tage et billed af mine bagerste tænder med blitz på mobilen (for bedre at kunne se om det kunne være det ene eller andet) og så synes jeg at der er meget tandkød der er væk (ikke 100% tydligt at se) og at der er sådan en 'hvid kant'' på selve tanden hvor jeg mener at tandkødet skulle dække ( som at den hvide kant/streg viser hvor tandkødet skulle være? ) kan det være slidt tandkød? og hvis det er -hvad kan man gøre ved det? 

 

jeg har aldrig har problemer med mine tænder før - i ''børn tandlæge tiden'' sad jeg i stolen i maks 10 min. hvor alt var som det skulle være og ingen andre kommentar på det (Der var min mor eller far med )  og har heller aldrig haft huler i tænderne (på nær det der skulle laves? tandlægen sagde at det næsten ikke kunne betegnes som et hul men han kunne godt lave det så det ikke blev et hul/ større ) fik afvide at jeg havde nogle belægninger på tænderne sidst jeg var til tandlæge og at lægen anbefalede at jeg brugte en eltand børste - mere var han ikke interesset i at vise mig eller gøre - ikke noget med at hvis jeg ikke havde mulighed for en el tandbørste så kunne han vise mig hvordan man går med manuel men det gjor han ikke 

som sagt tidligere har jeg svært ved at låne el-tandbørsten hele tiden/ hver dag - jeg forsøger men kan godt glemme at hente den hvis de nu går tidligt i seng.

nu kan man jo ikke sende billeder hvilket er lidt træls ellers ville det nok være meget nemmere herinde ihvert fald ved din kategori og også gør det nemmere for dig at give svar :) 

Svar: 

Hej igen pige 19 år

Tak for dine kommentarer. Jeg vil fortsat råde dig til at gå til tandlæge, du vil aldrig kunne få andet end gætterier fra mig, når vi mailer sammen i brevkassen.

Og en ekstra kommentar: hvis din tandlæge ikke vil forklare dig, hvad der er i vejen, eller ikke vil vise dig, hvordan du skal bruge for eksempel en el-tandbørste eller en Almindelig tandbørste så vil jeg foreslå dig at prøve ved en anden tandlæge.

Mvh

Niels Hansen, tandlæge

nielshansens billede
Niels fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program