Frustrationer

brevkassespørgsmål

Frustrationer

brevkassespørgsmål af
Anonym
20 år
Oprettet 7 år 11 måneder siden

Kære Cyberhus

Jeg er en pige på 20 år. Jeg er ikke særlig erfaren når det kommer til lyster, følelser og det modsatte køn og i løbet af de sidste par måneder, er jeg blevet sat på lidt af en prøve. Jeg arbejder til dagligt på en café, i køkkenet og er rigtig glad for at være der. Jeg har arbejdet der i godt fem måneder. Vi kommer hinanden meget ved, os kollegaer imellem og da det er et ægtepar, der ejer caféen, er der en meget familiær atmosfære. Ægteparret har en søn, som kommer ofte nede på caféen. Han er en fyr, som jeg i starten slet ikke lod mærke til - han var der bare. Han har så åbenbart lagt mærke til mig og udtrykker sig meget tydeligt, at han er interesseret i mig. Jeg er afvisende, da han er min chefs søn og det vil blive al for kompliceret - og så kender jeg ham overhovedet ikke på det tidspunkt. Vi begynder så efterfølgende at snakke sammen, rent tilfældigt, når jeg har fyraften og så sidder vi snakker sammen i flere timer. Han vil rigtig gerne, det kan  jeg godt mærke, men jeg er stadig meget afholdende - hvilket han også respekterer. Vi ender så med at aftale at mødes en aften og så tager vi ud og spiller pool. Det er rigtig hyggeligt. Vi flirter, griner og vi ender med at tage hjem til ham. Hjemme hos ham ender vi med at kysse(meget), men ikke mere end det. (Det skal så lige nævnes at jeg er jomfru). Det underlige for mig er bare, at da vi ligger og kysser, føler jeg ikke noget. Jeg er helt upåvirket af situationen og den intimitet, der er imellem os. Aftenen ender med at han falder i søvn og jeg stikker af. 

Jeg kontakter ham så to dage senere og siger til ham, at jeg synes vi skal stoppe. Det er tydeligt, at han er ærgelig over det,  men han accepterer - tror jeg. For de næste mange dage fortsætter vi med at snappe, skrive og være i kontakt lige så meget, som vi var før. Jeg er så bare af den overbevisning at det kun er på venneplan. 

Ikke så lang tid efter dét, er jeg i byen med nogle veninder. Vi sidder og får nogle drinks nede på den café, jeg arbejder på og vupti, så er han der. Imens jeg snakker med andre bekendte, snakker han med mine veninder. Den ene af mine veninder tager så fat i mig og siger: Du skal lige høre det her! Han har så ytret sig til min veninde, at han er virkelig interesseret i mig og han vil gørealt for mig. Dette udsagn skræmmer mig, men jo mere jeg tænker over det, jo mere varm bliver jeg indeni. Næste aften tager jeg hjem til ham og ender med at sove hos ham. Vi ligger og kysser lidt inden vi falder i søvn og så sker der ikke mere - og dog... kl 4:30 om morgenen begynder han lige så stille at nusse mig. Jeg bliver lidt skræmt, da lige lå og sov så godt - men jeg vågner så hurtigt. Lige pludselig er hans hænder over det hele og lige pludselig er min hånd nede ved hans pik. Jeg siger så til hamat det kan jeg ikke. Dette accepterer han og jeg tænker umiddelbart at han bare prøvede og gik den, så gik den. 

Tre dage senere, siger han at vi skal snakke og det ender med at han siger, at han synes vi skal stoppe. Han vil stadig være min venog vi kan altid snakke sammen, siger han.  Det rammer mig ikke så hårdt(''bruddet'') til at starte med, men da der går nogle dage begynder jeg at blive mere og mere trist. Samtidig stopper han al kontakt og han ignorer mig, når vi ser hinanden nede på caféen. 

Det har nu stået på en måneds tid og jeg har været igennem en følelsesmæssig rutsjebanetur. Jeg er frustreret over, at han siger det ene og gør noget andet. Jeg er frustreret over de ting, han har udtrykt og så handler han ikke på det. Jeg er frustreret over at han lige pludselig kan stoppe den gode kontakt, vi havde til hinanden og bare lukke af. Han virker bitter og det forstår jeg ikke, for er der nogen, der burde være bitter, så er det da mig... ikke? Han kan godt snakke til mig, når vi er en større forsamling, men lige så snart det tyder på, at det bare bliver mig og ham, så smutter han. Jeg forstår det ikke og jeg kan ikke lade være med at tage det personligt. Jeg har kun de bedste intentioner og har bare været fokuseret på et godt venskab, selvom det andet ikke lige blev, som det eventuel kunne blive. 

Dette indlæg er nok primært henvendt til drengene i dette forum; er der en forklaring, måske en logisk forklaring, på denne opførsel fra hans side af? Er der noget, jeg har overset? Jeg nåede ikke selv som sådan at blive følesesmæssigt involveret, men det gør stadigvæk ondt, at en person som har udvist så meget interesse og har givet en så meget opmærksomhed, lige pludselig stopper. Det eneste jeg vil, er jo bare at vi kan snakke og grine sammen. Jeg har fået af vide, af dem jeg har snakket med om dette, at jeg bare skal lade ham være og give ham tid... Men jeg føler lidt at hvis jeg skal vente på at HAN kommer til MIG, at jeg undervejs vil overse mig selv og MINE følelser. 

Argh... Håber I forstår min frustration og at der er en sammenhæng. 

MANGE venlige hilsner Ja... Hvad jeg nu end er? Frustreret? 

Svar: 

Hej med dig. 

Jeg kan godt forstå, hvorfor du er frusteret over ham her drengen og generelt hele situationen, det lyder også til at det er lidt af en følelsesmæssig rutsjebane du har været igennem, og stadig er igennem. Jeg vil gerne starte med at rose dig for, hvor godt du har formuleret dine tanker og følelser over situationen. Netop når man befinder sig i en situation, som man egentlig ikke selv helt forstår, så kan det være svært at sætte ord på det man oplever, men det kan faktisk være en rigtig god hjælp til at håndtere nogle vanskelige ting, fordi man ved, hvordan man selv har det med det. Og det gør det også lettere at kunne handle på det. 

Du spørger til, om der er en logisk forklaring på hans opførsel, og jeg må desværre sige, at han nok er den eneste, der kan svare på det. Ud fra de ting, som du fortæller, så lyder det til, at han har været rigtig interesseret i dig og gerne vil være sammen med dig, og stoppede så kontakten efter du ikke havde lyst til at gå videre med ham. Selvom han respekterede dine grænser, hvilket kun er den rigtige ting at gøre, så kan det måske være, at han har følt sig afvist og ikke ville blive ved efter du har meldt ud, at du ikke har en interesse i ham. Men igen, det kan være svært at vide, hvad der ligger til grund for hans handlinger. En vigtig pointe er dog, at selvom du har haft de bedste intentioner og kun vil have et godt venskab med ham, så er han ikke klar over alle de tanker, du har gjort dig om ham og jeres forhold. Hvis man udelukkende ser det fra hans perspektiv, så fortæller du ham hurtigt hvor din grænse er, fortsætter med at snakke med ham og kysse med ham, men måske ikke giver udtryk for, at du vil mere end jeres venskab. Jeg ved godt at det er meget forsimplet, og det er ikke fordi der er noget galt med det du har gjort, men grunden til at jeg skriver det er, at det kan være godt at prøve at se situationen fra hans perspektiv. Han har nemlig ikke dine mellemregninger med, og det kan være, at det er her at kæden er hoppet af, så at sige. For det kan være at han har misforstået dig. 

Men det som jeg egentlig fornemmer fra dit brev er frustrationen over, hvad du skal gøre nu. Jeg synes, at det er rigtig godt formuleret af dig, at du er bange for at, hvis du venter på, at han skal komme til dig, at du kommer til at overse dig selv og dine følelser. Og det er nemlig helt rigtigt! Selvom det er frusterende ikke at vide, hvorfor han reagerer som han gør, så er det endnu mere vigtigt, at du holder fast i dig selv, mærker efter og gør det, som du har det bedst med. Det lyder til, at du har været igennem en hel masse, som du aldrig har oplevet før, og så på meget kort tid. Som du selv skriver, er du faktisk blevet sat lidt på prøve. Som med alle andre ting, så kræver nye oplevelser altid tid til bearbejning. Og det er helt okay, at du bruger tid på at være frusteret og tænke det hele igennem mange gange, og bare dit brev herind kan også ses som en måde at bearbejde situationen med ham på. 

En af grundene til at du er meget frusteret kan være, som du også selv skriver, at det aldrig er rart at blive afvist. Det er ikke rart at blive ignoreret eller "glemt", særligt af en person, som man egentlig gerne vil have et godt venskab med. Man kan godt komme til at vende det indad og tænke, om det var noget man selv gjorde galt. Men tit kan man komme til at bebrejde sig selv for meget, og det er så spørgsmålet hvor hensigtsmæssigt det er for dig, for måske handler hans adfærd ligeså meget om ham og hvad hans intentioner har været med dig. Hvis han gerne ville mere med dig end blot venner, og det så er grunden til at han trækker sig, så er det altså ikke dig, men nærmere omstændighederne tænker jeg. Jeg tænker, om det kunne være en mulighed at skrive til ham og fortælle ham, hvordan du har oplevet situationen? Det kan måske være en måde at få en form for afslutning. For det lyder egentlig ikke til, at du som sådan har følelser i klemme for ham, men nærmere at du er frusteret over, hvordan det sluttede mellem jer, og det kan jeg godt forstå vil være rart at få svar på. Jeg ved godt, at det kan være svært at skulle tage kontakten, men måske det er den eneste måde, at du kan komme videre på. Du skriver også, at det har stået på i flere måneder, så derfor tænker jeg også, om det ikke kunne være rart for dig, at få muligheden for at komme videre. 

Hvis du ikke har lyst til at skrive til ham eller han ikke svarer dig på, hvorfor han trak sig, så kan det stadig godt føles rigtig frusterende at gå rundt og mangle en forklaring, men så tænker jeg, at en måde at komme videre på er, hvis du kan prøve at se den her oplevelse som noget, du kan lære af, hvilket sikkert er noget, du allerede har gjort. Det vil nok ikke være den første gang, hvor du møder en fyr og det kan slutte lige pludselig, uden du ved, hvad der lige skete. Og det, jeg tænker du kan lære noget af, det er din egen reaktion, altså at du bliver klogere på dig selv efter at have været igennem sådan en oplevelse. Det kan være, at det går op for dig noget du ville have gjort anderledes, eller at du er glad for at du handlede på en bestemt måde osv. Og det er så noget du kan tage med dig videre og til næste gang du har ses med en fyr eller hvor det er ved at udvikle sig til mere end et venskab. På den måde bliver det ikke en træls oplevelse, men en vigtig oplevelse, der har betydning for dig og for hvordan det kan være fremover med andre fyre.

Selvom jeg ikke kan give dig et konkret svar på grunden til hans adfærd, så håber jeg alligevel, at du kan bruge mine tanker til noget. Du kan også prøve at kigge på siden mitassist.dk hvor du kan spørge andre unge om, hvad de tænker, der kan ligge bag hans opførsel. 

Mange hilsner
Pernille

PernilleBs billede
Pernille fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program