Ingen sexlyst

brevkassespørgsmål

Ingen sexlyst

brevkassespørgsmål af
Anonym
20 år
Oprettet 7 år 11 måneder siden

Hej!

Jeg er en pige på 20 år, der har mistet sexlysten fuldstændigt. Jeg har været sammen med min kæreste i et år, og vi bor sammen i et kollektiv med to andre fyre. I starten var der ingen problemer med min sexlyst, fordi jeg synes det var god sex. Ingen af os var jomfruer da vi kom sammen, så vi var begge erfarne. 

Jeg er bange for at jeg ikke længere tænder på min kæreste. Jeg får ikke orgasme når vi har sex, måske fordi jeg har svært ved at give helt slip. På et år har jeg fået én orgasme under sex. Jeg orker snart ikke at afvise ham længere, både fordi jeg får dårlig samvittighed over hele tiden at sige nej, men også fordi det får ham til at virke lidt ynkelig på en måde. Det er måske lidt et turn-off for mig, at han tigger og beder hele tiden. Nogle gange overskuer jeg ikke engang at kysse med ham fordi han bliver liderlig af det. Jeg giver ham selvfølgelig ofte hvad han vil have a sex, men det er kun for hans skyld. Jeg kan virkelig godt lide ham, og han er den sødeste, rareste fyr i verden, så tror ikke det er fordi jeg ikke vil ham længere. 

Jeg ved egentlig ikke helt, hvad spørgsmålet er - måske noget i retning af "Hvad kan jeg gøre for at få min sexlyst igen?" og "Hvorfor forsvinder min sexlyst?"

Tak på forhånd!

Svar: 

Hej med dig.

Jeg kan godt forstå, at du må være rigtig forvirret og fortvivlet over, at du ikke længere tænder på din kæreste. Sex er som regel en stor del af et forhold, og det lyder også til, at det har fungeret fint for jer tidligere, så det må også være rigtig frusterende for dig, at du ikke tænder på ham længere eller at din sexlyst er forsvundet. Du skal vide, at du ikke er den eneste, som står i den situation,  hvor man holder meget af sin kæreste, men har mistet lysten til personen. Men selvom du ikke har meget lyst til ham nu, så er det muligt at arbejde på det, fx ved at starte med at finde ud af de forskellige årsager, der kan være til det. Derfor tænker jeg, at det kun er godt, at du er begyndt at reflektere over, hvordan det kan være, at din sexlyst forsvinder. 

Selvom sex ofte er en stor del af at forhold, så er det også helt normalt, at man efter noget tid i et forhold ikke har helt samme sexlyst som i starten. Det er ofte rigtig spændende i starten, og man kender ikke hinanden, så det hele er ret nyt. Men når man begynder at lære hinanden at kende, så er det helt normalt, at man ikke har sex eller lyst lige så ofte, netop fordi der ikke er så meget nyt og overraskende længere. Du skriver også, at du egentlig kun har sex med ham for hans skyld, og det kan jeg godt forstå ikke er særlig fedt for dig. Og jeg kan også godt forstå, at du ikke har lyst til at afvise ham, for som du selv skriver, så holder du stadig rigtig meget af ham. 

Der kan være mange forskellige årsager til, at man mister lysten til sex med sin kæreste. Det kan handle om både fysisk tiltrækning, de ting der sker i ens liv, hvordan ens forhold er, og hvordan man har det med sig selv. Ens krop og sind hænger sammen, så derfor vil det være helt naturligt, at din lyst eller om du tænder på ham kan handle om noget andet end sex. Måske det er noget du kan prøve at tænke over? Fx hvordan fungerer jeres forhold generelt? Har du meget at se til til hverdag? Har du lyst/tænder på andre fyre? Og kan du huske, hvornår du mistede lysten? Det behøver ikke at være en bestemt dag, men måske en periode, for det kan være fint at få en ide om, hvorvidt det var noget der stille og rolig skete, eller om der skete noget bestemt i perioden. Ved at du stiller dig selv de spørgsmål, så kan du måske prøve at finde en forklaring på din manglende sexlyst.

Din manglende lyst kan som sagt også handle om din kæreste. Du skriver, at du ikke har fået en orgasme med ham i et år. Ud fra det du skriver, så lyder det til at en af årsagerne til, at du ikke synes at jeres sexliv er så godt længere er fordi du ikke får orgasme. Jeg tænker lidt på, om han har givet dig orgasmer før? Det kan nemlig være ret svært for mange fyre at finde ud af, hvad de skal gøre, og da piger også er meget forskellige, så kan det være, at han er i tvivl om, hvad han skal gøre for at tilfredsstille dig. Jeg tænker derfor, at hvis du gerne vil kæmpe for at jeres sexliv bliver bedre, så tror jeg, at det bedste du kan gøre er at hjælpe ham på vej. Altså simpelthen fortælle ham, hvad du godt kan lide og hvordan. Og så prøv at hjælp ham så godt på vej som du kan - hvis han vel og mærke er interesseret i at lære det. Det er meget normalt for piger ikke at kunne få skedeorgasme generelt og særligt under sex, så det "nemmeste" at gå efter er klitorisorgasme, og ikke forvente, at det andet kan ske under sex. Der er stadig eksperter, der diskuterer, om det overhovedet er muligt at få en skedeorgasme ved stimulation af en penis.

En anden ting du kan gøre er at fortælle ham, at du har svært ved at finde lysten, så I sammen kan snakke om det. Jeg kan forestille mig, at det må kunne mærkes på jeres forhold, at du ikke har samme lyst til ham, og det kan også være, at han kan mærke på dig, at du ikke tager samme initiativ som ham. Det må heller ikke være så fedt for ham at føle, at han skal tigge, og ligeledes kan jeg godt forstå, at du tænder endnu mindre på ham, når han tigger, men desværre så bliver det en ond spiral. Så derfor kan det godt være, at I sammen må finde ud af, hvad I kan gøre for at det skal blive bedre. Det lyder til, at I har gjort meget ud fra, hvad eller hvornår han har lyst, så måske skal I prøve at lave noget du har lyst til eller prøve at gøre det på dine præmisser - måske du har brug for noget tid til at finde lysten og virkelig mærke den i stedet for, at I har sex når han har lyst til det. For han bliver også meget tilgængelig for dig hele tiden, når du ved, at han altid har lyst, og måske det også kan påvirke din lyst til ham. Du skriver også, at du har svært ved at give slip. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad det er du har svært ved at give slip på? Måske du også selv kan have svært ved at svare på det, men det er klart at det kan være en væsentlig faktor i forhold til din lyst. For hvis du ikke kan "udfolde" dig helt, når I har sex, så forestiller jeg mig også, at du ikke får så meget ud af det som du kunne. Så måske det også er noget du skal tænke over i forhold til hvad det er, du har svært ved at give slip overfor og hvordan du kan komme til at give slip. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar, og husk at du altid kan skrive ind til os igen enten her eller i vores chat.

Mange hilsner
Pernille

PernilleBs billede
Pernille fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program