Intimbarbering

brevkassespørgsmål

Intimbarbering

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 8 år 6 dage siden

Hej Cyberhus,

Jeg intimbarberer mig, fordi jeg selv godt kan lide at være næsten glatbarberet, når jeg skal være sammen med en fyr. Bikinilinjen tager jeg med en epilator, hvilket fungerer super godt. Jeg plejer min hud godt efter med saltskrub og mandelolie, så jeg oplever ikke irritation, og der går lang tid før hårene langsomt vokser ud igen. 

Men problemet er ved skamlæberne, hvor jeg ikke kan få mig selv til at tage det med en epilator. Men mine kønshår er meget tykke, og når jeg kun tager dem med en skraber, går der ikke længe før de vokser ud igen. Jeg sørger selvfølgelig også for god hygiejne i forbindelse med barbering med skraber, og forsøger at følge diverse guides på nettet, for at undgå irritationer. Men når hårene efter et par dage begynder at blive 3-4 mm. lange, så begynder de at stikke og kradse. De irriterer både mine indre og ydre kønsorganer, og det klør ubeskriveligt meget. Det gør det i ca. 2 dage, hvorefter det når en længde, hvor det ikke længere irriterer. Men sidst det skete, fik jeg faktisk udslæt på min ene skamlæbe, fordi jeg har kløet det så meget. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, for det har ikke noget med hygiejne at gøre, når det er irritation fra stubbene, de to dage, hvor de har en dårlig længde. Hvad skal jeg gøre?

Svar: 

Hej med dig,

Mange tak for dit spørgsmål. Det er tydeligt at høre at du har sat dig godt ind i sagerne, og har forsøgt at løse problemet på egen hånd. Men som du har erfaret, kan man nogle gange have brug for et godt råd. Jeg har undersøgt sagen nærmere, og spurgt kollegaer og veninder til råds, for at komme med et bud. Det du spørger om ligger udenfor det rent lægevidenskabelige, og kan formentlig besvares endnu bedre, hvis man tager fat i en kostmetolog. 

Du skal desuden have stor ros for at passe godt på dig selv, ved god hygiejne og ikke at kaste dig over vilde og eksperimenterende forsøg, der i sidste ende kan have katastrofale konsekvenser.

Det jeg har kunne finde frem af gode råd, er at man kan forsøge en såkaldt "Brazil Wax". Det er noget man kan få gjort ved den lokale kostmetolog, som findes i alle større byer. Det gode ved denne behandling er at den er effektiv, dvs at den holder længere end ved barbering, og at den er ufarlig. Bagsiden er dog at hårene dog vokser ud igen efter ca 3 uger, så det er noget man skal have gjort regelmæssigt. - Og så er det ikke billigt. En hurtig søgning på internettet viser at det koster mellem 200-400 kr for hver behandling. Hvis man får disse behandlinger ad nogle omgange, har jeg ladet mig fortælle at de hår der efterfølgende vokser op, muligvis bliver lidt mindre robuste, så det derefter kan være en ide med barbering i en periode. Til tider kan man finde tilbud på disse Brazil Wax på forskellige sider (downtown, sweetdeal osv), så man kan spare nogle penge.

Man har også udviklet produkter, som kan smøres på hårene, og kan hjælpe ifm barberingen. Man skal altid læse indlægssedlen, da disse produkter dels kan være farlige for huden hvis man er allergisk, eller de kan give varige skader, hvis man ikke bruger det korrekt.

Årsagen til at det kradser når du har barberet dig, er jo at de små stubbe skraber på huden på den modsatte samlæbe eller der hvor de stritter imod. At have intimhår er en naturlig udvikling alle gennemgår, og der findes ikke nogle rigtig gode permanente løsninger. Som før nævnt kunne du med fordel prøve at kontakte en kostmetolog. Alternativt findes der forskellige nye produkter, som lanceret i dameblade (f.eks woman) med jævne mellemrum. Men du skal altid være på vagt og have din sunde fornuft med dig - hvis det lyder for vildt, så er det det nok også.

Jeg beklager at det ikke er muligt at give en endelig løsning, men nu har du fået nogle muligheder. Spørg evt også veninder, hvis det er noget du føler sig tryg ved.

Slutteligt skal jeg sige, at da kønsbehåring er en naturlig ting, som alle andre kvinder også har, så skal man ikke gå til ekstremiteter for at fjerne det. Og du skal altid kun gøre det for dig selv, ikke for andres skyld. Det er forskelligt hvad fyre tænder på, og det er forskelligt hvad hver enkelt kvinde har det godt med. Lyt altid til dig selv og dine behov.

Skulle du have andre spørgsmål, eller ønsker yderligere uddybelse, er du velkommen til at skrive igen.

Mvh David

Davids billede
David har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program