Mit underliv?

brevkassespørgsmål

Mit underliv?

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 8 år 3 uger siden

Hej.

Jeg har tre spørgsmål:

1. Da jeg skulle have en tampon i for første gang prøvede jeg at stikke den op til min skede. Da jeg så skulle presse den op gad den ikke komme helt op. Så sad den sådan halvt oppe. Efter tog jeg den ud og prøvede igen med en ny tampon. Der skete bare præcis det samme. Hvordan skal jeg sætte tamponen ordentligt i?

2. Er bare en lille smule i tvivl om hvad der er min skede? Forklar gerne i detaljer for at jeg er helt sikker på at det jeg tror der er min skede også er min skede.

3. Hvis jeg gerne vil intimbarbere mig skal jeg så bruge skraber eller kender i et eller andet mega godt hvor jeg kan bruge voks i stedet da jeg helst vil bruge voks? Og skal jeg bruge noget specielt sæbe? Og skal jeg så bruge noget inden eller efter så jeg kan slippe for røde knopper?

Gerne besvar alle spørgsmålene helt ud til de yderste detaljer da der er ting jeg er meget i tvivl om. Tak på forhånd. 

Svar: 

Hej med dig :-)

Jeg skal prøve at give dig så godt et svar som muligt :-)

1) Det kan godt være ret svært for nogle piger at indføre en tampon første gang. Der findes forskellige typer af tamponer - nogle med hylster, nogle uden. Hvis jeg var dig, ville jeg foretrække at prøve med hylster første gang, hvis det ikke var det du gjorde, da det gør selve 'indføringen' lettere. Det er svært at beskrive hvordan en tampon skal sættes op, men måske det kan hjælpe dig at tænke på at kvindens skede, går lidt bagud. Det vil altså sige, at du skal prøve at skubbe tamponen lidt bagud, når du sætter den op. Du kan også prøve forskellige måder at stå/ligge på, for at få tamponen bedst muligt op. Prøv dig frem, det skal nok lykkes. Du kan også prøve at mærke efter med en finger først, det kan måske give dig en bedre idé om hvordan den skal ind.

2) Skeden er det 'hul' du skal stikke din tampon op i. Du har to huller - skeden og numsehullet. Du ved sikkert hvor numsehullet er, så det andet hul er skeden :-)

3) Som du selv helt har styr på, er skraber og voks de mest almindelige metoder til at fjerne hår. Du skriver, at du helst vil vokses. Hvis du vil det, vil jeg anbefale at det bliver gjort af en professionel, hvilket dog er en dyr fornøjelse, da det koster omkring 500 kr. Skridtet er et sart sted at fjerne hår, og det kan være let at få trælse knopper og/eller kløe, hvis det bliver gjort forkert, og derfor synes jeg du skal vælge en professionel, hvis du vil vokses. Derudover er de voks-strips man køber i butikkerne ikke ret velegnet til intim brug, da de kan have en tendens til at hænge fast i hårene fremfor at rykke dem ud. Selvom det kan være træls, vil jeg derfor anbefale at du barberer dig med skraber. Du kan evt. købe noget intimbarberings barberskum fra ViVag. Det kan gøre at der ikke så let kommer knopper.

 

Mange hilsner

Christina.

Christinas billede
Christina fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program