Hvad skal jeg vælge?

brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg vælge?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 8 år 1 måned siden

Kære Cyperhus

Jeg går til springgymnastik, og skal så til Italien i sommerferien i en uge og skal opvise. 4 dage efter jeg er kommet hjem for en hel uges gymnastik, skal jeg til Island med mit spejderhold. 

Jeg ved ikke rigtig om jeg har lyst til at tage med til island, fordi vi skal vandre med oppakning og jeg er jo lige kommet hjem fra Italien. Mine forældre synes det er ærgeligt at jeg ikke vil med til Island og prøver på alle mulige måder at få mig overtalt. Og de kan ikke forstå jeg ikke vil med.

HJÆLP hvad skal jeg gøre??????????????

Svar: 

Hej med dig

Jeg kan desværre ikke træffe valget for dig, men jeg kan give dig nogle ideer til hvordan du kan træffe beslutningen omkring turen til Island.

Inden det, vil jeg også lige nævne dine forældre, som du siger rigtig gerne vil have du tager med til Island. For selvom det kan virke træls for dig, at de prøver at overtale dig på alle mulige måder, så tror jeg kun, at de gør det fordi, de vil det bedste for dig. De ønsker, at du får en rigtig god sommer og derfor er de måske bange for at du vil fortryde, hvis du ikke tager med dit spejderhold til Island. Derfor kan du overveje om du vil fortælle dem, at du synes det er rigtig svært at træffe beslutningen. På den måde kan det både være de stopper med at overtale dig og yderligere kan det være de kan hjælpe dig. 

Du kan eventuel prøve at lave en seddel hvor du på den ene side af papiret skriver hvilke ting, som ville være godt ved at tage med til Island. På den anden side kan du skrive de ting, som ville være minusser ved at du tager med. Hvis du tror, at du efter turen til Italien er for træt til at tage til Island med oppakning, kan du prøve at tænke på om du tidligere har været træt flere dage efter opvisninger, eller om du tænker, at du efter fire dages pause godt kunne være klar til at tage til Island. Du kan samtidig overveje om du hvis du, hvis du bliver hjemme, tror du vil fortryde det, når de andre skal afsted.

Så alt i alt tænker jeg, at det handler om at du sætter dig ned og bruger lidt tid på at finde argumenter "for" og "imod" at tage afsted. Det kan godt være lidt frustrerende at skulle vælge nogle gange, men på den måde tror jeg at du kan komme frem til den beslutning som du selv har det bedst med. 

Venlig hilsen Maria

 

MariaFPs billede
Maria har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program