Jeg kan ikke styre mine følelser,

brevkassespørgsmål

Jeg kan ikke styre mine følelser,

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 8 år 3 måneder siden

For nogle år siden gik jeg fra min daværende kæreste efter at have været sammen i 1 år i stormende forelskelse. Jeg følte hurtig, og føler stadig, at grunden til at vi slog op var for slap og vi ikke gav noget en chance før vi gav op. Idag er det for sent, og han bor nu i Norge. 

Følelserne og tankerne om ham har jeg stadig, og jeg tror det påvirker mig stærkt. Siden har jeg gjort at for at finde noget, der kan give mig det som jeg havde med ham. Det sker især når jeg går i byen. Jeg kan mærke på mig selv, at når jeg bare har fået en lille smule at drikke, så gør jeg alt for opmærksomhed hos fyre. Det ligner ikke mig, da jeg ellers i hverdagen gør alt for undgå opmærksomhed. For nylig datede jeg en fyr. Det gik ikke, for jeg lagde hurtig mærke til at jeg mest af alt ønskede hans kys og opmærksomhed i stedet for ham som person. Det er ikke første gang det er sket, og jeg føler lidt at jeg ydmygere mig selv overfor andre, da jeg har en tendens til at kysse med fyre hver gang jeg er i byen... Jeg er aldrig gået længere end kys og en smule dating. Hvad gør jeg? Hvorfor gør jeg det? Jeg har overvejet at snakke med en psykolog lignende, så jeg kan lære at styre mine følelser og mærke ordentlig efter. Egentlig har jeg svært ved at forklare hvad jeg selv føler, men tror det er nogenlunde det, der står beskrevet ovenover. Håber i kan hjælpe med hvad jeg skal gøre fremover, da jeg ofte bliver ked af det pga. dette problem Vh. det sørgende hjerte 

Svar: 

Hej med dig

Jeg forstår godt, at du savner din kæreste og er ked af det nogle gange. Selvom det er et par år siden, så kan det desværre tage lang tid at komme sig over en ekskæreste. Du skal vide at det er helt iorden at være ked af det, og at du skal give dig selv lov til at være det. Samtidig vil jeg fremhæve, hvor dejligt det er for dig, at du har oplevet at være forelsket i en kæreste, det er der mange som ikke har i din alder. Så selvom du savner ham, så tror jeg det kan give dig et nyt perspektiv og måske lidt glæde, hvis du også husker på alle de gode ting i havde sammen og alle de oplevelser du har fået derigennem.   

Du nævner byturerne. Her vil jeg nævne, at mange andre også tit kysser med nogle i byen og søger lidt ekstra opmærksomhed. Og der er endda mange som går videre end at kysse, så jeg tror slet ikke, der er nogle, som tænker dårlige tanker om dette du gør. Det er helt normalt, at gå i byen, blive lidt fuld og kysse i din alder. Så hvis du synes det er sjovt og selv kan forene dig med, at du har nogle sjove byturer og nogle ganger kysser med en fyr du møder, ser jeg slet ikke noget problem heri. Det kan endda være, det senere hen er noget af det du kommer til at huske som gode oplevelser ved din ungdom og det sker jo også for nogle, at de møder sin kæreste i byen. 

Du datede en fyr, som du siger du mest ønskede kys og opmærksomhed fra. At du hurtigt mærkede, at det var sådan du havde det, betyder også at du GODT kan mærke hvad du vil. Men vi kan alle nogle gange blive lidt forvirret over vores følelser, og det tror jeg de fleste kan nikke genkendende til. Så selvom det nogle gange kan virke uoverskueligt, tror jeg ikke du er i tvivl om dine følelser, når du møder den rigtige.

Ift. kærligheden, så kan vi bestemme rigtig mange ting i vores liv, men kærligheden er desværre en af de ting i livet som vi ikke er herre over. Derfor er mit bedste råd til dig, at sætte pris på de gode ting i dit liv. Det kan være det gør dig rigtig glad, at være sammen med familien, dine venner, dyrke en bestemt sport, en anden hobby eller hvad end du kan lide at bruge din tid på. Det kan endda være det er nu du skal begynde til en ny hobby og møde nogle nye venner, eller hvad ved jeg, det er bare en over overvejelse. 

Jeg ved ikke om du har delt dine tanker med andre, men bare det at få tingene sagt eller skrevet kan give dig en ro, måske nye overvejelser eller bare lidt luft fra tankerne. Så jeg tror du kunne have gavn af at dele dine tanker med en nær ven, familiemedlem eller en helt andet. Jeg tror nemlig ikke du skal være bange for, at indlede en samtale hvis du er ked af det eller bare har brug for at snakke. Desuden skal du huske, at du altid er velkommen til at skrive herind igen. 

De bedste hilsner Maria  

MariaFPs billede
Maria har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program