kærlighed

brevkassespørgsmål

kærlighed

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 8 år 3 måneder siden

Hej brevkasse jeg har brug for hjælp til hvad man kan gøre hvis man er forelsket i en pige man aldrig har snakket med eller skrevet sammen. Jeg ser hende værre morgen når jeg skal med bussen og vil rigtig gerne snakke med hende men tør ikke rigtigt og det pinner mig rigtig meget. Der hjemme og i skolen, ja stort set alle steder, der går jeg og tænker på hende hele tiden, føler det er vil være mærkeligt hvis jeg prøver at snakke med hende for jeg har altid en ven med og hun har altid en veninde med. Er også ret genert. Jeg kan virkelig mærke at jeg virkelig forelsket i hende, og ville ønske at det kunne blive hende og mig sammen en dag. Håber i kan hjælpe mig det ville betyde sindsyg meget :D ps er 16 år

 

Svar: 

Hej med dig

Det kan være både dejligt og frustrerende at have øje for en sød pige. I din situation er det udfordrende for dig, at du ikke synes, du har mulighed for at komme i kontakt med hende. Og så kan det være svært at se, hvordan man nogensinde kommer i kontakt med hinanden. Så det er meget forsteligt, at du skriver herind og har brug for andre øjne på sagen.

Det kan være meget forskelligt fra person til person, hvordan man har lyst til og mod på at tage kontakt til en anden. Derfor vil jeg anbefale dig at læse rådene, tænker over dem og mærke efter, om det er noget, der vil fungere for dig. Det er bedst, når det er en løsning, som ikke er alt for uoverskuelig for dig. Så tænk over det og brug evt. noget tid på at vende det med en kammerat.

Jeg vil give dig nogle bud på, hvordan man kunne tage kontakt til pigen, når det nu er én, som du kun ser imens du venter på bussen. Det er generelt en sværere situation, end hvis du så hende hver dag i skolen, så det er forståeligt, at du synes, det er en svær situation. Det er det også. Og det betyder overordnet, at du måske må bevæge dig ud på lidt dybt vand og hente dit indre mod frem. I hvert fald kræver det at tage kontakt til hende, at du tager et skridt på den ene eller den anden måde. Et sted, du kan starte er ved at få øjenkontakt med hende og evt smile til hende. På den måde kan du vise hende, at du har lagt mærke til hende og synes, hun er sød. Hvis du kunne tænke dig at få mere kontakt, kan du give hende en seddel med dit nummer eller dit navn, så hun kan finde dig på facebook. Du kan folde sedlen sammen, så det ikke er til at se for de andre omkring hende. Hvis du har mod på det, kan du en dag gå hen til hende og spørge hende om noget. Muligvis sammen med ham, som du følges med, hvis du har mod på at indvie ham i dine tanker. Det kan være en god støtte at have en ven, som kan følge med og bakke én op. Så du kan overveje, om du skal åbne op overfor en god ven. Det kan være, han/hun vil have flere gode ideer eller at du selv er blevet inspireret til en løsning.

Jeg vil ønske dig rigtig meget held og lykke. Det er en vild ting, at skulle tage sådan et skridt, så det er helt forståeligt, hvis det gør dig nervøs. Tænk evt. over, hvad du vil fortryde mest; at du ikke får snakket med hende, eller at du tager mod til dig, og hun måske ikke har lyst til at lære dig bedre at kende. Det er igen meget forskelligt fra person til person, så der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det er dig, der kender dig selv bedst - så lyt godt efter mavefornemmelsen. Og så krydser jeg fingre for, at du finder en god løsning.

De bedste hilsner fra Mai

 

Mais billede
Mai har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program