Hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 8 år 5 måneder siden

Hej,

Jeg er 18 år gammel og er dansk men er lige flyttet til Danmark så mit skriftlig dansk er ikke så godt. Jeg skriver fordi jeg har lige nu åbnet op om at den gang jeg var c. 9 år gammel var der en fra min familie der seksuelle overgreb mig. Der var mange små ting hvor han kysset mig med tongue imense han var fuld kiggede ned af min bukser. Men der var også en gang hvor han lo i den samme seng som mig og onanerede, hvor han havde en bene over mig. Jeg kan ikke rigtig huske mere men jeg har bare på fornemelsen at der har sket mere end det. Kunne det godt være der var mere at jeg har glempt? Jeg vil rigtig gerne tænke at det ikke var noget fordi denne person har ikke gjørt noget i et stykke tid og vores forhold er ikke perfekt men meget normal. Jeg har altid haft det svært med at føle mig glad og jeg har haft meget angst i nogle situationer, og jeg har fået det værre efter jeg sagde var havde sket. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg ved ikke hvor godt jeg har skrevet det her så hvis du har nogle spørgsmål så kan du spørge.  

Svar: 

Hej Anonym

Det er nogle voldsomme ting du har oplevet i din barndom og jeg kan sagtens forstå at det stadig fylder rigtig meget indeni. 

De ting du beskriver, som du kan huske synes jeg er meget voldsomme i sig selv, men du spørger også om der kan være sket mere som du ikke kan huske eller måske har fortrængt?
Jeg kan selvfølgelig ikke sige om det er tilfældet for dig, men jeg kan sige at det i hvert fald godt kan være en mulighed. 

Vores hjerne er sådan skruet sammen at den gør hvad den kan for at passe på os, og hvis der er oplevelser eller følelser som ganske enkelt er for svære at forstå eller bearbejde kan hjernen godt fortrænge det. Det kan både være noget der sker bevidst og ubevidst. 
Så ja, der kan godt være sket mere som du ikke længere kan huske eller som du ganske enkelt har fortrængt. Men det er selvfølgelig vigtigt at understrege at det slet ikke er sikkert at der er sket mere. Måske er der "kun" sket det du kan huske, men det er jo i sig selv og slemt nok. 

Du spørger hvad du skal gøre. For mig er der slet ingen tvivl om at du skal prøve at få noget hjælp til at få mere styr på de her tanker om hvad der skete dengang og ikke mindst hvad de her oplevelser har haft af betydning for dit liv siden da. 

Du skriver at du altid har haft svært ved at være glad og at du har kæmpet med angst. Jeg er slet ikke i tvivl om at det kan have noget med de her overgreb at gøre og jeg tænker at det er vigtigt at du får bearbejdet det der skete for at du måske kan finde mere glæde i hverdagen og have færre situationer hvor du bliver angst. 

I danmark findes der mange forskellige mulighed for at få hjælp i forhold til seksuelle overgreb. Også selv om det er overgreb der er sket for lang tid siden. 
Jeg ved godt at det slet ikke er let at skulle søge hjælp og snakke om de her ting, men jeg tænker at du allerede har taget et stort skridt ved at skrive her i brevkassen. 
Der findes forskellige steder hvor man kan henvende sig anonymt. 

Center for seksuelt misbrugte har både face-to-face, telefon- og chatrådgivning. Så duhar mulighed for eksempelvis at starte i chatten og spørge mere ind til de følelser og tanker som fylder rigtig meget indeni. 

Jeg håber du tager næste skridt og søger mere hjælp, og så ønsker jeg dig alt det bedste. 

Mange hilsner
Niels-Christian

 

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program