Forhud

brevkassespørgsmål

Forhud

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 8 år 6 måneder siden

Hejsa :)

Har lige et par spørgsmål omkring nogle forhudsproblemer, som jeg vil høre om i teoretisk kan hjælpe med (praktisk bliver nok lidt svært herinde).

1. Først og fremmest, så har jeg lidt svært ved at trække forhuden tilbage når penis er i stiv tilstand, har tidligere haft forhudssnævring som blev behandlet med hormoncreme, mit problem er her at den læge der dengang ordinerede cremen er stoppet, og den nye læge jeg har, føler jeg mig ikke tryk ved i sammenhænge der foregår omkring penis. Så spørgsmålet er om det er muligt at kører til en hvilken som helst læge for at få tjekket dette, eller skal jeg benytte mig af den læge jeg er tilknyttet?

2. Når jeg så får tukket forhuden tilbage med lidt besvær, så sidder den i en lidt tyk krage lige under penishovedet, og den prøver automatisk at trille et stykke op over penishovedet igen når jeg giver slip på den. Problemet er her at når jeg fx har et kondom på, så kan jeg ikke få kondomet til at sidde ordentligt fordi der er så meget forhud samlet på et sted, kan man gøre noget ved dette, eller er det meget normalt og noget man vender sig til med alderen?

3. Når min forhud er trukket tilbage, så bliver penishovedet utroligt hurtig tørt, der går ikke ret lang tid før det er så tørt at det begynder at gøre ondt når jeg ruller forhuden på plads igen. Er det et problem der kan gøres noget ved?

På forhånd mange tusind tak for hjælpen og for jeres tid, det er fantastisk at der er nogen der vil bruge tid på os unge og vores uendelige spørgsmål :)

Venlig hilsen
Daniel

Svar: 

Hej Daniel.

Jeg er ikke lige ekspert på det her område, men jeg skal forsøge at hjælpe så godt jeg kan.

1. Som udgangspunkt skal man bruge den læge man er tilknyttet, men hvis du ikke er tryg ved din læge, kan det være en ide at skifte til en anden læge. Det kan man gøre uden det store besvær. Måske er det på Borgerservice det foregår, ellers prøv at google det.

2. Det kan godt have noget at gøre med din tidligere forhudsforsnævning, idet, at din forhud nok er lidt mere "stram" end andres, og derfor vil rulle på plads igen. Det er lidt svært, når jeg ikke kan se det, men umiddelbart, vil jeg mene, at et er derfor. 

3. At huden bliver tør, tor jeg er meget normalt, men at det gør ondt er ikke meningen. Igen, det er svært når jeg ikke kan se det.

Jeg tror du bliver nød til at blive set af en læge. Det kan sagtens være, at det er helt normalt når du nu har haft forhudsforsnævring, og at det med tiden vil gå over. Jeg kan dog ikke helt udelukke at det er noget man kan gøre noget ved, og derfor synes jeg du skal ses af en læge. Hvis din egen læge ikke helt ved hvad der skal til, eller ikke ved, om det er normalt, så bør han/hun henvise dig til en urolog (en læge med speciale i urinveje, herunder penis). En urolog ved helt sikkert om der skal gøres noget, og i givet fald hvad.

Jeg håber du kunne bruge mit svar, selvom jeg ikke kunne give svar på så meget:-)

Hilsen Lea

Leas billede
Lea fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program