Bløder efter sex

brevkassespørgsmål

Bløder efter sex

brevkassespørgsmål af
Anonym
22 år
Oprettet 8 år 6 måneder siden

Hej!

Jeg har været seksuel aktiv i cirka fem år, hvor jeg de første tre år havde en fast kæreste. Vi havde sex rigtig tit og jeg oplevede ikke én eneste gang at bløde under eller efter sex - ikke engang da jeg mistede min mødom. Da vi slog op gik der ikke længe før jeg fik en ny "partner". Vi var sammen on/off i et års tid og der oplevede jeg heller ikke blødning en eneste gang. Vi blev desværre uvenner efter en episode, hvor han var sammen med en anden pige (mindst). I sommers mødte jeg så en rigtig sød italiensk fyr på en ferie, som jeg var sammen med seksuelt. Cirka 10 minutter efter vores samleje kunne jeg mærke noget der løb ned af mine ben. Jeg opdagede så, at jeg blødte ret meget, for det var blødt igennem mit undertøj og dryppede på gulvet. Jeg tænkte først, at det måtte være fordi størrelsen på min ferieflirt var for meget for mig, eftersom der var tale om et MEGET mere fyldigt underparti end mine tidligere partnere. Af gode grunde (vi bor 1600 kilometer fra hinanden) udviklede dette forhold sig ikke yderligere og vi var ikke sammen igen. Jeg gik så i 2-3 måneder uden nogen form for seksuel kontakt før jeg for nyligt var sammen med den samme fyr, som jeg havde et on/off forhold til tidligere. Jeg lagde godt mærke til at kondomet var lidt mørkt bagefter samlejet, men tænkte ikke nærmere over det. Da jeg så senere på aftenen skulle ud på toilettet ser jeg, at mine trusser er fyldt med brunt udflåd. Det var ikke blod i samme forstand som den tidligere episode, men det var helt mørkebrunt udflåd, som godt kunne give et hint af blod. Og det er altså ikke fordi denne on/off fyr er særlig udrustet og der har aldrig været problemer med ham tidligere hen. Det kan på ingen måde være min menstruation der er på vej, for jeg har taget p-piller de sidste 4 år og den er regelmæssig hver eneste måned og det har været midt inde i pakken dette er sket. Jeg bliver dog lidt bekymret, fordi jeg ALDRIG har oplevet blødning før og så sker det to gange lige i træk. Nu er jeg lidt afskræmt fra at have sex igen. Kan det godt "bare" være kontaktblødning? Det vil da være super ærgerligt, hvis det er noget jeg skal til at have besvær med hver eneste gang jeg har sex, især når det aldrig er sket for mig før. Har I gode bud eller råd, så modtages de meget gerne! Mange tak på forhånd :-)  

Jeg er forresten blevet vaccineret imod livmoderhalskræft som 13 eller 14 årig, hvis dette er en nyttig information. 

Svar: 

Hej Anonym

Jeg kan godt forstå at du undrer dig og er bekymret for hvad det er der sker. 

Der er selvfølglig ikke noget underligt i at man kan komme til at bløde en smule efter sex, men det lyder godt nok som en noget mere voldsom blødning du oplevede efter sex med din ferieflirt. 

Det er selvfølgelig positivt at blødningen stoppede, men at du så efterfølgende har oplevet at du bløder ganske lidt i forbindelse kan selvfølgelig godt give en mistanke om at du har fået en forholdsvis stor rift i forbindelse med din ferieflirt som fortsat bliver provokeret når du har sex. Jeg vil dog mene at sådan en rift burde hele forholdsvist hurtigt. 

I bund og grund så tænker jeg at du bliver nødt til at få en læge til at tjekke hvad det er der sker. 
Hvis det er en rift, er det i sig selv ikke unormalt eller farligt, men jeg kan sagtens forstå hvis du finder det meget generende, hvis det er noget der sker hver gang du har sex. 
Men det er umuligt at vurdere om der kan være tale om noget andet her gennem brevkassen, og derfor synes jeg du under alle omstændigheder skal tage et smut forbi din læge. 

Din læge er det bedste bud på at finde både forklaring og løsning på problemet. 

Jeg håber du kommer afted til lægen og får løst problemet så du igen kan have et mere ugeneret sexliv. 

Bedste hilsner 
Niels-Christian

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program