Indadvendte brystvorter?

brevkassespørgsmål

Indadvendte brystvorter?

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 8 år 7 måneder siden

Hej cyberhus!

Jeg er en pige på 15 år der er super ked af mine indadvendte brystvorter. Pigerne i min klasse har flotte strittende brystvorter, også selvom de ikke fryser eller bliver rørt ved. Jeg hader mine brystvorter, og jeg har ikke lyst til at vise mine brystvorter til nogen. De gør mig sygt usikker. Jeg ved det er et relativt normalt fænomen, men jeg er ligeglad, det ser bare ikke pænt ud. Kan jeg gøre noget for at få dem vendt om? Jeg læste på et andet sted på nettet, at jeg kunne tage fat under brystvorten og klemme langsomt, så vorten ville vende sig om. Kan det lade sig gøre? jeg har også læst man kunne købe nogle sugekop lignende ting på nettet ved navn niplette? Tror i det vil få mine brystvorter til at blive stive efter brug af sådan en sugekop? 

Tak for hjælpen på forhånd 

anonym

Svar: 

Hej Anonym.

Det lyder til at dine brystvorters udseende fylder rigtig meget for dig. Det er rigtig ubehageligt, når man har en usikkerhed ved sin krop, der kommer til at påvirke en så meget og er med til at gøre en rigtig ked af det.

Som du selv skriver er det et meget normalt fænomen, og er fuldstændig harmløst, så det betyder altså, at det ikke er farligt. Jeg kan godt forstå, at det må være frustrerende for dig, at de andre piger i din klasse har flotte brystvorter, og at du selv føler, at dine ikke er pæne. Men desværre er kvinders bryster meget forskellige, og særligt når de lige er begyndt at udvikle sig. Det betyder så også, at dine bryster nok ikke er færdigudviklet endnu, og derfor kan der være en sandsynlighed for, at dine brystvorter vil udvikle sig til at vende ud af.

Det er rigtig, at du kan prøve at "massere" dine brystvorter og presser lidt på dem for at få dem til at vende sig. Du kan evt. prøve at gøre det i badet, da huden vil være blødere og mere medgørlig. Der findes også andre hjælpemidler, som du selv skriver, som en niplettte og en brystpumpe. De fungerer ved at man skaber et vakuum omkring brystvorten, som langsomt kan trække den ud. Så det er en ufarlig måde at vende brystvorterne på. Jeg vil dog understrege, at du ikke må gøre en øvelse så meget at det begynder at gøre ondt på dig.

Kvinder der har indadvendte brystvorter kan godt risikere at få ondt i dem, og hvis det er tilfældet ved dig, så vil jeg anbefale dig at tage en snak med din læge om, hvad der er den bedste løsning for dig. Du kan stadig godt tage en snak med din læge, selvom du ikke har ondt i dem, hvis du har brug for at få en professionel mening om dem.

Til sidst vil jeg sige, at alle mennesker ser forskellige ud, og alle kvinder har deres forskellige usikkerheder ved deres krop. Det kan godt være, at pigerne i din klasse har flotte brystvorter, men så er der sikkert noget andet, som de ikke er så glade for. Når man er ked af noget ved ens krop, så kan det nogen gange hjælpe at fokusere på alt det andet som man er glad for. Det ændrer selvfølgelig ikke på de ting, som man ville ønske at man kunne ændre, men det kan hjælpe med at tage fokuset fra det, og hjælpe med at give lidt selvtillid, når man ser, at man faktisk har andre ting ved sin krop, som er flotte.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar.

Mange hilsner
Pernille

PernilleBs billede
Pernille fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program