Er jeg lesbisk?

brevkassespørgsmål

Er jeg lesbisk?

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 8 år 7 måneder siden

Hej, jeg er en pige på 17 år.. Jeg har tidligere i mit liv tænkt på om jeg kan være lesbisk. Jeg tænder ikke så meget på de drenge jeg er sammen med og jeg tænker tit på piger. Jeg har aldrig været sammen med en anden pige seksuelt, men jeg har vel en fantasi om det. Drenge keder mig lidt og jeg synes piger generelt er mere spændene. hvad skal jeg gøre? 

Svar: 

Hej Anonym

Jeg forstår godt du er forvirret. Nogle mennesker er aldrig i tvivl, men for mange er er livet fuld er tvivl omkring seksualitet og identitet. 
Jeg vil meget gerne dele mine tanker og give dig et råd med på vejen. 

Først vil jeg sige at det, særligt i teenageårene, er meget almindeligt og helt naturligt at være nysgerrig og interesseret i sit eget køn. Det gælder både for piger og drenge der i teenageårene sagtens kan have fantasier om at være sammen med én af sit eget køn, og måske ligefrem blive forelsket i bedste vennen eller veninden.
Derfor tænker jeg heller ikke nødvendigvis at dine fantasier om at være sammen med en pige behøver at betyde at du er lesbisk. 

Det kan selvfølgelig også sagtens være at du faktisk er lesbisk, men måske kunne det hjælpe dig at prøve at lade være med at tænke på det på den måde. Altså det med om du er til det ene eller det andet kan godt komme til at handle om at føle at man passer ind i en eller anden gruppe. 
Måske skal du starte med bare at mærke hvad du føler og ikke tænke så meget over hvad du er. Giver det mening?

Altså...du har fundet ud af at du ikke rigtig tænder på drenge. Eller i hvert fald at du ikke tænder på de drenge du er sammen med. Du har også en fantasi om at være sammen med en pige, så måske er du "bare" nået dertil i livet at det er noget du skal overveje at prøve. 
Hvis du får erfaringer med at være sammen med piger kan det være du slet ikke er i tvivl længere. Måske bliver det helt klart at du er lesbisk? Men jeg tror du bliver nødt til at forfølge den følelse og fantasi du går med og prøve det af. Om du så er lesbisk, hetro, bi-seksuel eller noget helt andet kan du altid blive klogere på med tiden, i takt med at du får nogle erfaringer. 

Jeg ved ikke om du kender LGBT.dk, men det er en organisation der rådgiver omkring homo-, bi- og transseksualitet. De har en Ungdomsafdeling hvor der både findes telefon, chat og brevkasserådgivning. De kender helt sikkert til de her tanker og forvirring omkring den seksuelle identitet. Så jeg tænker at de måske kunne rådgive dig yderligere omkring de her tanker. Jeg tænker også at de måske har nogle gode bud på hvordan du kunne finde jævnaldrende at snakke med der står i samme situation, eller måske nogle gode råd til "den første gang" med en pige. 
Du kan læse mere om LGBT.dk Ungdom her

Jeg håber du enten "bare" springer ud i at afprøve din fantasi, eller søger flere råd omkring det her så du kan blive lidt mere afklaret og finde ro indeni. 

Mange hilsner
Niels-Christian

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program