Fuck

brevkassespørgsmål

Fuck

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 8 år 8 måneder siden

Hej cyberhus det her er et ret vigtigt spørgsmål. Jeg er jo 14, så har jeg en veninde som er 16, og ja der er en alders forskel men det er ikke noget vi ligger mærke til. Jeg ryger og drikker(ikke hash) og det gør hun også( hun har prøvet hash). Men hun har sp en veninde på 18 som jeg har hængt ud med, og ja jeg ved godt at der er 4 år imellem os men det har vi ikke mærket før.... Men så her i tirsdags var jeg sammen med dem, og så min veninde på 16 havde sin kæreste med på 17, han havde sin kammeret med på 16, og han havde så sin kæreste med på 15, og så vare der min veninde på 18, så var der også en pige på min alder tror jeg og til sidst var der så en dreng mere også som var de 16 år. Og ja jeg ved godt at fra os to der var 14 til min veninde på 18, er der mange år imellem os. Som jeg skrev har jeg aldrig lagt mærke til aldersforskelen, men til den her fest var hende på 18 nærmest ret grov over for mig, og det største af problemerne kommer nu. 

Hendes bror havde brug for 100 fordi han havde været ude i noget lort, og det var min veninde på 18 så røget ind i, jeg låner hende så de 100 kr, men har kun en 200 kron seddel og hun her ikke en gang sagt rigtigt tak til mig, og jeg ved ikke hvornår jeg kan få dem, min veninde på 16 sagde så at jeg ville få de resterende 100 dagen efter, nu er det to dage efter og jeg har intet hørt, hvad skal jeg gøre? 

Jeg er BANGE for at sige det til min mor, for hun vil blive sur over at jeg har lånt hende pengene... Ved godt min mor kun vil blive sur fordi at hun er bekymret for mig. 

HVAD SKAL JEG GØRE?

Svar: 

Hej med dig

Det lyder som en svær situation, du står i. Du har lånt din veninde nogle penge, som du ikke har fået tilbage og nu ved du ikke helt, hvad du skal gøre. Det tror jeg, der er mange, der kan sætte sig ind i. Det kan være rigtig ubehageligt, og særligt fordi, man ikke vil skabe en konflikt.

Du skriver, at der er gået flere dage, og du har ikke fået pengene endnu. Det er sødt af dig, at du har lånt hende pengene, og ikke så rart, at din veninde ikke har givet dem tilbage igen. Så det kan jeg godt forstå, at du er lidt irriteret over. Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til din 18-årige veninde og spørge hende, om du kan få dem igen. Måske kan du sende en sms i første omgang, og hvis hun ikke svarer, så kan du evt. ringe. Det er noget, som vil være helt forståeligt, at du spørger om - og på den måde kan du fornemme, hvordan det står til hos veninden - om hun har dem klar til dig eller lige skal bruge lidt mere tid. Hvis du oplever, at hun bliver grov eller ikke vil betale tilbage, så vil jeg anbefale dig at tage en snak med din mor. Du skriver, at hun vil blive sur, og at det forstår du godt. Du skriver selv, at det er fordi, hun er bekymret for dig. Når mødre bekymrer sig, så er det nemlig ofte fordi, de ønsker alt det bedste for deres børn. Så det viser din mors store kærlighed til dig. Det er forståeligt, at det kan være svært at skulle sige det til hende, hvis du ved, at hun vil blive sur. Men samtidig kan din mor støtte dig og hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal gøre. Og ved at du er ærlig overfor hende, så kan du vise hende, at du ønsker at have en åbenhed overfor hende. Der kan komme meget godt ud af det, hvis du prøver at snakke med hende. Du kan eventuelt skrive det ned, som du gerne vil sige - sådan at du husker det hele og ikke går i stå. Du kan også sige det, imens I  laver et eller andet og ikke sidder og kigger hinanden i øjnene. Det kan være rart for nogle.

Hvis du har brug for at få en snak, inden du skal snakke med veninden eller din mor, så er du velkommen i vores chat. Her kan du både læsse af og få rådgivning omkring det, der fylder. Ellers vil jeg ønske dig held og lykke med det hele. Jeg håber, du snart får dine penge igen.

Mai

 

Mais billede
Mai har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program