USA er terrorister muslimer er fredelige

forumspørgsmål

USA er terrorister muslimer er fredelige

forumspørgsmål af
En
23 år
Oprettet 8 år 9 måneder siden

Hvad sys du om Irak krigen? Muslimer har aldrig angrebet vesten Muslimer er fredelige når de ikke dræber civile

Kommentarer

Synes Irakkrigen er skræmmende at høre om. Personligt prøver jeg selv at undgå så meget som muligt at høre om krigen. Grunden til det er, at jeg er bange for at krigen en dag ville forgå her.

Men synes ikke at vi kan beskylde alle muslimer for at være som dem.
-eks- bare fordi en muslim (bare et eksempel) har dræbt en anden eller flere, betyder det ikke at alle muslimer er som ham.

Synes selv at folk i dag blevet rigtig gode til at bedømme ud fra religion. Og det er det der gør os fjender mod hinanden.

Men ja som sagt synes jeg at krigen er skræmmende. Og synes at man burde at stoppe det, før der sker flere menneskedrab- og tab.

943

Jeg kunne ikke blive mere enig, hvad der er blevet nævnt.

Jeg er imod alle former for vold (jeg er en pacifist, og jeg har aldrig brugt nogle former for vold)

Ja det virkelig dumt og forkert at gå ind i Irak, da det var imod internationale regler, det eneste USA, Storbritannien og Danmark fik ud af krigen var et meget ustabil Irak og alle de tab man led militært og Civile.

1046

Der er vidst noget du har misforstået Anonym.
- muslimer har angrebet den vestlige verden, hvor der var civile tab.

902

Muslimer har mange gange, og vil stadigvæk i fremtiden angribe vesten og dræbe uskyldige mennesker.
De ønsker ikke andre religioner end deres syge undertrykkende religon. Bare vent de vil have os allesammen til at være muslimer, ellers bliver vi tortureret, misbrugt og dræbt.

878

Det er altid svært når folk begynder at argumentere med altid/aldrig argumenter.

Ja, nogle muslimer ønsker helt sikkert at alle burde leve under muslimske regler.
Ja, USA har helt sikkert handlet fuldstændig ansvarsløst og opført sig som terrorister flere gange hvis de har ment at det var i deres egen interesse.

Men kunne vi i stedet for at snakke om alle dem der vil andre det dårligt snakke om alle dem der faktisk forsøger at komme i dialog.

Der er millioner af muslimer der både lever efter deres tro og også tror på demokratiet og det enkelte menneskes frihed.
Der er masse af mennesker i vesten der ønsker at ændre den måde vi i vesten i mange år har opført os i forhold til andre mennesker i 3. verdens lande.

Snakken bevæger sig ikke rigtig nogen steder hvis ikke man prøver at kigge åbent på det de andre siger. Kom nu mennesker. Det kan vi altså gøre bedre.

Hvis vi nu blev bedre til at snakke sammen og prøve at forstå hinanden, ville verden måske ikke se sådan ud som den gør lige nu. Det må vi kunne gøre bedre end dem der leder verden nu.

909

Det er jo heldigvis ikke kun verdens ledere som kan styre verden. Det er også os civile, fordi vi er mange flere end lederne er. Men så længe vi bukker under som slaver af samfundet og ikke stopper op for at tænke "hvad sker der lige her?" og gør noget ved det, og så længe vi ikke tør at rejse os op og stå for noget, som kan lede os i en bedre og mere fredelig retning,, så kommer freden vel heller aldrig til os...

919

Religion skaber så mange krige og uvenner. Jeg tror verden ville være et bedre sted, uden kristne og uden muslimer. Hvis vi gav plads til hinanden og forskellighed. Meget enig i at vi selv kan gøre en del hvis at fokusere på fred og venlighed til alle.

1032

At fjerne religion kommer muligvis til at hjælpe på nogle punkter, men når vi ikke har religion at slås over så finder vi bare noget andet (f.eks. Politik).

1193

Ingen bør slå andre ihjel, uanset tro og religion. Kærlighed er størst.

1336

I følge mig er der intet galt med at være muslim eller nogen anden etnicitet/religion, det er blot os mennesker der ikke kan se at der ikke er et endegyldigt "rigtigt" eller "forkert".

Tingene er bare gode eller onde i følge vores eget moralske kompas.

Jeg håber virkelig at folk vil prøve at forstå det. Jeg har selv et moralsk vejviser inde i mig som sidder og sidder "Det der er forkert - hvorfor kan de gøre sådan noget?!" eller "Hende der burde alle folk høre på, hun siger sandheden!". I virkeligheden er det jo hvad der gør os til mennesker (og måske også det der gør os til dyr".

Jamen, hvis sandheden bare er det man gør den til, hvorfor tror vi så på noget? Fordi vi har brug for værdier, som opretholder vores samfund. Vi mennesker er jo i virkeligheden flokdyr, og for at vi fungerer som en gruppe, må vi sørge for at een person ikke bare lige pludselig dræber en anden person fordi han/hun har lyst, vi må holde sammen om den sandhed vi ser for os.

Man kan derfor ikke sige om vesten eller mellemøsten har ret, da sandheden er hvad gør den til, som er hvad man vil have den til at være.
Det tror jeg på. Men er du nu sandheden.
Det må man selv finde ud af.

1307

Synes det er utroligt, hvordan folk kan blive ved med at sige muslimer, som om alle muslimer er ens.
Hvis man er muslim, er det fordi man har en tro. Derfor kan man sagtens stadig have dræbt mennesker, og begået terror - det kan kristne også.
Så at skyde skylden på alle muslimer eller alle kristne, er aldrig den optimale løsning.
Religion burde ikke være en grund til krig, og folk gør det kun værre ved at snakke generelt om trosretninger, istedet for at snakke om ex. de enkelte terrorgrupper.

1066

Religion er ikke en undskyldning for krig. Jeg er kristen og skammer mig over alt det som kristende gjord mod andre kulturer i fortiden. Men det gør jo ikke at jeg i dag som kristen er ond. Jeg har mange gode muslimske venner og kan lide alle, som ikke er onde mod andre.

999

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program