FED

brevkassespørgsmål

FED

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 8 år 10 måneder siden

Hej alle sammen ..

jeg har et problem ´jeg er så FED:(

jeg er 12 og vejer 60 kg!? Hver h´gang jeg ser mig på spejlet tænker jeg altid Jeg er så FED.. jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.. 

Svar: 

Hej med dig!

Det lyder til, at du har det rigtig svært med din egen krop. Det er der desværre rigtig mange unge piger der har. Et lavt selvværd ødelægger humør og selvtillid og påvirker ofte hvordan man har det i løbet af dagen. Det er ikke nemt at have det sådan og jeg kan også læse i dit brev at du bliver påvirket rigtig meget af hvordan du ser på dig selv. Det synes jeg er rigtig synd. Uanset hvordan ens krop ser ud, så synes de fleste at man ser godt ud hvis man viser at man er stolt og glad for hvem man er. Det er ikke let at udstråle det, hvis man har det svært med sin krop. Det er der som sagt rigtig mange der kender til. Men bare fordi det ikke er let, betyder det ikke at det er umuligt.

Det kan være meget svært og kræve meget energi og mange kræfter at forbedre og styrke ens selvværd. Du har vist mig, at du er en rigtig modig og stærk pige idet du har skrevet et brev med dine tanker ind til Cyberhus. Derfor er jeg heller ikke i tvivl om, at du godt kan få det bedre. At få det bedre med sig selv kræver nemlig mod og styrke for at man kan kæmpe imod de negative tanker.

Der er forskellige måder man kan arbejde med sine tanker på. For eksempel findes der nogle bøger med små opgaver som man selv kan lave og derigennem skabe nye og bedre tanker om sig selv. Du kan måske spørge en bibliotekar på biblioteket nær dig om de ikke skulle have sådan nogle stående. Der findes mange af den slags bøger, men se om du ikke kan finde nogle, der er lavet specielt til unge/teenagere som dig selv. Et eksempel på en sådan bog er den bog der hedder: "Teenpower". Hvis ikke du synes det virker, så kan du jo altid aflevere bøgerne tilbage igen. En anden måde er, at snakke med ens veninder om de tanker man går rundt med. Mange går rundt med negative og ubehagelige tanker for dem selv. Når man gør det, så har tankerne en tendens til at fylde meget og blive større og større. Derfor er det godt at snakke om dem, så de kan komme ud og så man kan få tømt hovedet. Selvom det kan være svært at snakke om, så kan det godt virke positivt at man får sat ord på og hører hvad andre tænker om det. Måske synes dine veninder du ser vildt godt ud eller måske har de samme tanker og så kan I hjælpe hinanden ved at snakke om dem. En tredje mulighed at at snakke med en voksen rådgiver her på cyberhus. Cyberhus har en 1-1chat hvor man kan snakke helt anonymt med en voksen rådgiver om alt det, der fylder hos en. Du kan finde chatten her. Det kan nemlig nogle gange være rart at snakke med en som ikke kender en i forvejen.

Det er også altid en god ide at fortælle sine forældre om hvordan man går og har det. De kan være gode at have så man kan snakke med dem hvis det bliver svært eller hvis man er ked af det. Det kan jo være de har nogle gode råd du kan bruge. Uanset så er det godt at have sine forældre til hjælp og støtte.

Jeg har ikke skrevet så meget om din vægt selvom du skriver din specifikke vægt i dit brev. Det har jeg ikke gjort fordi det er meget forskelligt hvad man vejer og hvordan man ser ud og jeg kan ikke udtale mig og din situation ud fra de informationer du har givet i dit brev. Jeg tænker det er dine tanker du skal arbejde med og ikke din vægt som sådan. Men igen er det en god ide at snakke med nogle om det. Det kan være dine forældre eller måske sundhedsplejersken på din skole. Hun/han vil kunne give dig en god rådgivning og snakke med dig om din krop og din vægt.

Jeg håber du kan bruge mit svar og så vil jeg ønske dig alt mulig held og lykke!

Med venlig hilsen Astrid!

Astrids billede
Astrid har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program