kæreste problmer

brevkassespørgsmål

kæreste problmer

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 8 år 9 måneder siden

hej cyberhus

jeg har en kæmpe problem. jeg er forelsket i min bedstevenindes kæreste, sådan virkelig forelsket. jeg ved virkelig ikke hvad  jeg skal gøre.

please hjælp mig!!

Svar: 

Hej med dig

Det er bestemt ikke altid let med kærligheden - og der kan pludselig dukke følelser op, som virker upassende eller frustrerende. Det er ikke let at være forelsket i sin bedste venindes kæreste, for der kan nemt dukke mange tanker op, og det kan være svært at finde ud af at være sammen med dem. Det kan føre mange følelser med sig, og dårlig samvittighed. Så jeg kan godt forstå, at du føler dig frustreret og ikke ved, hvad du skal gøre.

Du skal vide, at forelskelse er ikke noget, som man selv er herre over - de følelser kan komme bag på én. Man bestemmer ikke selv, hvem man bliver forelsket i. Så det er vigtigt for mig at understrege, at du ikke har gjort noget forkert ved at være forelsket i ham. Men det gør, at du nu står i en rigtig træls situation og overfor et svært valg. Du har to forskellige muligheder. Du kan vælge kærligheden til din veninde eller til hendes kæreste. Der er konsekvenser ved begge valg. Hvis du går efter fyren, så er det muligt, at du kan miste din veninde - og det er muligt, at han ikke har følelser for dig, så du også mister ham. Det kan være svært og hårdt. Hvis du vælger ham fra, beholder du din veninde, men går sandsynligvis en hård tid i møde, i forhold til at komme over ham. Men du skal vide, at der er en vej ud af forelskelsen, for følelser er noget, som kan gå over igen. Så fordi du er forelsket i fyren nu, betyder det ikke, at du ikke kan komme over ham igen. Men det kan tage tid. Det kræver nemlig, at man tager afstand til den, som man er forelsket i, og dermed får luft til komme videre. Det kan være en god ide at snakke så lidt som muligt med ham i noget tid - og prøve at undgå at skrive til ham eller gå ind på hans profiler og se billeder osv. Når det er din bedste venindes kæreste, kan det være svært at tage afstand, uden at det virker underligt. Du kan overveje, om det ville være rart at sige det til din veninde. Hvis du gør det, så ved hun, hvorfor det kan virke som om, du trækker dig. Det kan være en svær snak at skulle tage, fordi det er et sårbart emne. Og det kan være, hun bliver ked af det. Men ved at fortælle hende det, viser du hende, at jeres venskab er vigtigt for dig. I en periode kan du så overveje, om du skal forsøge at mødes med din veninde, uden at han er med. På den måde, kan du få ham på afstand og forhåbentlig komme videre. Det kan lade sig gøre. 

Jeg vil råde dig til at have én, som du kan snakke med og læsse af på igennem den hårde periode. Det kan være rigtig vigtigt ta få lettet sit hjerte og få en snak om det, man oplever. Så hvis du har en anden veninde, så hiv evt fat i hende. Det kan også være dine forældre eller en anden. Du er også velkommen i vores chat. På hjemmesiden girltalk.dk kan du skrive med andre piger om, hvad du kan gøre eller få fortalt om de svære ting. Jeg vil derudover også råde dig til at sætte dig helt alene og overveje, hvad din mavefornemmelse siger. Det er, i sidste ende, dit valg.

De bedste hilsner herfra. 

Mai

Mais billede
Mai har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program