Højde

brevkassespørgsmål

Højde

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 9 år 5 dage siden

Hej,

Jeg er en dreng på 13 år (næsten 14), som går meget op i mode og hvordan jeg ser ud. Og jeg synes jeg gør det ret godt.

Men der er bare 1 ting der irriterer mig rigtig meget; min højde. Jeg er 160 og de fleste af pigerne er mindst 165. Der er kun få af mine venner der er omkring min højde. De fleste af mine venner er over 170. Det er bare rigtig akavet at være sammen med piger, der er højere end en selv - især når man prøver at have det "hyggeligt" med dem.  Det er også bare ærgerligt, fordi dem jeg godt kan lide, kan jeg ikke være kærester med, fordi de er højere, så det ville bare være akavet. Jeg tænker over min højde hele tiden, og at jeg skal prøve at virke lidt højere (ved at rette mig op, og stå i spidsen af foden). Jeg er faktisk en af dem der er længst i puberteten.

Jeg er overbevist om, at jeg ville være mere populær blandt pigerne, hvis jeg var højere (bare 5 cm højere). Jeg hader at være den lave.

Jeg tænker på, om der er en måde at virke højere på. Jeg har prøvet med at smide nogle ekstra såle i skoen. Men om der var et eller andet trick. Og så vil jeg også bare høre jeres mening.

Svar: 

Hej

Tit ville det være nemmere, hvis man selv kunne afgøre hvor høj eller lav man ville være, tyk og tynd osv. Men sådan er det desværre ikke, selvom det er noget der kan fylde meget for en, ligesom jeg kan høre at din højde gør for dig. 

Du skriver at du snart er 14 år, og det er helt forskelligt fra dreng til dreng, hvornår man begynder at vokse. Nogle vokser hurtigt mens andre først vokser senere, og pludselig vokser dem der før var de små, de andre over hovedet. Du kan vokse helt indtil du er omkring 20 år, så der er rigtig mange år endnu, hvor der kan ske mange ting med din krop, og du kan blive meget højere. Men jeg forstår godt at det nogle gange kan være træls at være lavere end pigerne som du skriver. Dog tror jeg, at det kan hjælpe, hvis du tænker på hvor træls det også er for pigen. Piger har ikke lyst til at føle sig store, så jeg tror faktisk at de tænker, at det er dem der er for høje og ikke dig der er for lille. Man har nemlig en tendens til at tænke, at det altid er en selv den er gal med. 

Jeg kan se ud fra en kurve over vægt og højde at din højde ligger inden for gennemsnittet i forhold til hvor gammel du er, så jeg tror faktisk ikke, at du er så lav som du går og føler dig. Måske er du bare havnet med nogle, der er begyndt at vokse tidligt, og måske overhaler du dem en dag. Så jeg ved godt at det ikke er nemt, men du må være tålmodig. Og jeg er sikker på der også er en pige til dig selvom du ikke er blandt de højeste lige nu.

Jeg har desværre ingen gode råd til, hvordan du kan virke højere, ud over at du selvfølgelig kan sørge for at have en god holdning og rette dig op. Nogle sko har også en højere eller kraftigere sål end andre, hvilket også kan give et par ekstra centimenter. 

Jeg håber at du kunne bruge mit svar. 

Hilsner fra

Annika 

 

Annikas billede
Annika har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program