Venindeproblemer

brevkassespørgsmål

Venindeproblemer

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 8 år 11 måneder siden

Hej :))

Jeg går i 6. klasse, og har en rigtig god veninde. Men i 4. kl løj hun altid for mig, ogjeg hænger stadig i det. Vil så gerne kunne stole på hende igen, men det er svært. Vil gerne give slip på min tvivl. Gode råd til hvordan jeg kan komme over det? :))

helst uden at skulle blande hende ind i det, da jeg ved hun vil blive meget såret.

Svar: 

Hej med dig!

Jeg kan godt forstå, at det stadig går dig på, at hun løj for dig dengang. Det kan være svært at stole på en veninde når hun har gjort dig ked af det før.

Nogle gange går sådan noget over med tiden. Jo længere tid hun viser dig, at hun er til at stole på, jo mere tillid vil du have til hende. Men jeg kan godt forstå du synes det er et problem. Derfor tror jeg mit bedste råd er at snakke med hende om det. Jeg ved godt, at du helst ikke ville indblande hende og jeg kan godt forstå hvis du synes det er svært at skulle fortælle hende dine tanker, men jeg tror det er den bedste løsning. Selvom din veninde måske bliver såret over at du ikke stoler på hende endnu, så tænker jeg det kunne være en god ide at snakke med hende om din tvivl. Det er vigtigt, at man kan snakke med hinanden om de ting, der er vigtige for en. Du skriver, at I er rigtig gode veninder, så jeg er sikker på at I kan snakke sammen om det uden at blive uvenner. Der er mange måder man kan sige det på. Hvis du fortæller hende det på en måde, som viser hende at du holder meget af hende, men er ked af, at du ikke har tillid til hende endnu, så tror jeg hun vil kunne forstå det. Så giver du hende også en chance for at fortælle dig hvorfor hun er værd at stole på.

Det kan også være du har en anden veninde, eller en søster eller kusine eller en helt fjerde person, som du kan snakke med det om. Måske kan hun give dig nogle råd eller en anden måde at se det på? Man bliver nogle gange overrasket over hvad man får ud af at snakke med andre om sine tanker og følelser.

Nogle gange skal man have de svære samtaler før man kan blive tætte igen.

Jeg håber du kan bruge mit svar!

Med venlig hilsen Astrid

Astrids billede
Astrid har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program