Hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål af
Anonym
11 år
Oprettet 8 år 12 måneder siden

Hej, hvad kan man gøre ved genaraliseret angst? IKKE piller!

Svar: 

Hej med dig

Det er rigtig fint, at du skriver herind og spørger, hvad du kan gøre ved din angst, når nu du helst vil undgå piller. Der er mange, som har angst og som har det rigtig fint, uden at tage piller og andre har det bedst med at tage pillerne. Der er forskellige muligheder for at gøre noget. Man kan godt læse om gode råd på nettet, men når det handler om angst, så kan det være svært at gøre noget ved alene, fordi det tit er godt at gøre nogle af de ting, som man er bange for. I de situationer kan man godt blive bange og nervøs, og så kan det være en meget stor hjælp at have en person, som kan støtte og hjælpe én. Det mest almindelige er, at man snakker med en psykolog om angsten og hvad man kan gøre ved den. Det kan nemlig godt være svært at gå med angsten alene. Det tager rigtig meget energi og kan gøre én nervøs og ked af det. Det kan være svært at tænke på andet. De fleste psykologer er rigtig dygtige til at hjælpe og give gode råd. Så det vil være mit bedste råd til dig. Hvis du tager dine forældre med hen til din læge og får ham til at lave det, som hedder en "henvisning" til en psykolog, så kan du få det rimelig billigt.

Det kan godt være, din læge eller psykolog vil foreslå dig at tage piller også, og det kan også være en god hjælp, men det er selvfølgelig helt op til dig, om du har lyst til at tage dem.

Et par gode råd i situationer, hvor du er angst:

Generelt kan det være en stor hjælp at snakke om angsten, enten med dine forældre eller en god veninde. Når man fortæller om de ting, som gør en angst, så kan det føles som at prikke hul i en ballon, og så kan man opleve at få det lidt bedre. Der er også forskellige vejrtrækningsøvelser, som er gode imod angst, fordi det hjælper kroppen til at slappe af. Når man bliver angst, bliver ens krop nemlig "klar til kamp" og derfor kan man komme til at spænde meget. Her er f.eks. en vejrtrækningsøvelse, som man kan bruge, hvis man er angst: Træk vejret langsomt og dybt ind gennem næsen. Hold vejret, mens du tæller til tre. Pust langsomt ud gennem munden. Nogle synes også det hjælper at tælle ned fra 100-0 eller finde et dyr, som starter med hvert bogstav i alfabetet. Det kan hjælpe i situationer, hvor man er angst, men det er ikke en behandling af angsten.

Jeg ønsker dig en rigtig god bedring med din angst, og så håber jeg, du får det bedre snart!

Mai

Mais billede
Mai har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program