tabe mig..

brevkassespørgsmål

tabe mig..

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 9 år 4 uger siden

Hej med jer!

Jeg har længe gerne ville tabe mig, da jeg virkelig ikke føler mig særlig godt tilpas i den krop jeg har, og så bare tanken om bikini til sommer. Det er ikke fordi jeg som sådan er overvægtig, føler mig bare ikke tilpas..

jeg er 167 høj, og vejer ca. 63 kg. +÷ jeg går på sidste år på HF så bliver student til sommer. Det gør også at jeg ikke har tid til at tage så meget i fitness og løbe hver dag. (Hader også at løbe..) jeg har heller ikke tid til at veje og måle mine madportioner. Jeg cykler frem og tilbage i skole og på arbejde. Der er ca. 1,5 km. Fra mig og i skole. Jeg spiser i forvejen ikke meget, da jeg generelt ikke er særlig sulten til dagligt. Jeg drikker godt nok ikke meget væske, men det har altid været et problem. Jeg bor i lejlighed med min kæreste, der også gerne vil tabe sig lidt, så vi vil gerne gøre det i fællesskab. 

Som i kan høre, er det begrænset hvad jeg har tid til, men går da nogle ture ind i mellem med min kæreste. Vi har ingen bil, så vi har ikke noget valg. Enten går vi, eller også cykler vi frem og tilbage. 

med hensyn til maden vi spiser, så det oftest meget let mad. Det er nogle gange salater indblandet. Men mest er det pommes frites og kød. 

min konklusion er at jeg som sagt gerne vil tabe mig, men stadig med en økonomi på SU og tiden der passer til en der stresser i skolen hver dag fra 8-16 og derefter arbejde fra 16.30-20.25. Hvad kan jeg gøre ude over det jeg i forvejen gør, med at cykle/gå og spise den mængde mad jeg gør?

 

Med venlig hilsen S

Svar: 

Hej S

Jeg tror at rigtig mange kan genkende den der følelse af ikke at være helt tilfreds med kroppen, når sommeren nærmer sig og man forstiller sig at skulle til at rende rundt i bar mave eller bikini. Som du selv siger er du ikke overvægtig, men derfor kan jeg alligevel sagtens følge dit ønske om at "stramme kroppen lidt op". 

Du nævner SU og tid som nogle ting der begrænser dine muligheder i forhold til træning og det mad du spiser. Jeg har et par forslag. 
I forhold til maden vil jeg foreslå dig at skære ned på kartoflerne. Kartofler indeholder, ligesom pasta og ris mange kulhydrater, så selv med en forholdsvis lille portion, får du ret hurtigt spist en del kalorier. Særligt hvis det er i form af pommes frites som yderligere indeholder olie. 
Jeg ved godt det måske ikke lyder så spændende, men jeg vil foreslå dig at erstatte kartoflerne med en form for kål. Det mætter lige så meget som kartofler (måske endda mere). Det indeholder ikke ret mange kalorier, og så er det møg billigt. Der findes mange forskellige måder at tilberede kål på så det bliver rigtigt lækker at spise. Du kan snitte det og stege det på panden samme nmed jeres kød, eller måske lave en coleslaw salat. Prøv at google lidt, så er jeg sikker på du kan finde inspiration til hvordan kål kan erstatte dine pommes frites nogle dage om ugen. 

I forhold til motionen, så findes der masser af muligheder for hvordan du kan lave noget rigtig god træning uden at bruge en masse penge og en masse tid på det. Det med pengene kan jeg i hvert fald hurtigt klare, for det er enkelt at finde forskellige gratis træningsprogrammer som du kan lave derhjemme uden nogen former for udstyr. 
I rohold til tid så kan du sagtens finde gode programmer du kan lave derhjemme som ikke varer under ½ time af gangen. På den måde er det ikke en tidsrøver, og du kan stoppe ind i dit dagsprogram der hvor det passer dig bedst. 
Ved en hurtig googlesøgning på træn hjemme uden udstyr dukker der en masse foreslag til gode øvelser op. Eksempelvis denne. Hvis du har en smartphone er der også masser af apps, hvor du selv kan sammensætte træningsprogrammer, med et hav af forskellige øvelser. Workout trainer indeholder virkelig mange øvelser som du selv kan sammensætte til det træningsprogram der fungerer bedst for dig. Pro udgaven af app´en koster penge men der er masser af øvelser og programmer du selv kan sammensætte uden at du skal betale. 

Håber du fandt lidt inspiration og kommer i gang med at lave de ændringer du gerne vil på både mad og motionen. 

Bedste hilsner
Niels-Christian

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program