Hjælp

brevkassespørgsmål

Hjælp

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 9 år 3 uger siden

her den anden dag tænkte jeg på kønssygdomme.

i ved godt der er den der vacine for kønssygdomme som man skal have,

problemet er jeg ikke har fået den endu og vil stadig gerne vente lidt (forbi for nåle)

Men kan man så få en kønssygdom ved at have sex, med kondom?

Svar: 

Hej med dig!

Godt at høre, at du tænker over din krop og din sundhed. Det er vigtigt, at man passer på sig selv. Jeg kan godt forstå, du kan blive i tvivl om hvornår man risikerer at få en kønssygdom og hvornår man er sikret imod dem.

Kondomer er den bedste måde at beskytte sig mod kønssygdomme. Kondomer skaber en barriere mellem kønsorganerne, slimhinderne og mellem sperm og skedesekret, dvs. kondomet gør at man undgår kontakt mellem de dele af kroppen hvor smitten kan sprede sig. Derfor er det en rigtig god ide at beskytte sig med kondom, for at undgå kønssygdomme.

Hvis du vil læse mere om kønssygdomme kan du se mere her på denne side eller hvis du vil læse lidt mere om kondomer kan du se mere her.

Det er selvfølgelig vigtigt at man bruger kondomet rigtigt. På denne side kan du læse en guide, der fortæller hvordan man bruger kondomet rigtigt.

I forhold til vaccinen, så kunne du eventuelt snakke med din læge om din nålefobi. Det kan være at han/hun kender nogle tricks til at afhjælpe angsten? Eller måske kunne du få en veninde med ind, som kan holde dig i hånden eller distrahere dig mens du bliver stukket?

Jeg håber det var svar på dit spørgsmål, ellers er du meget velkommen til at skrive igen.

Med venlig hilsen Astrid

Astrids billede
Astrid har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program