Drillet

brevkassespørgsmål

Drillet

brevkassespørgsmål af
Anonym
11 år
Oprettet 9 år 1 måned siden

jeg er blevet drillet i mange år. Det stoppede i 4 klasse og så begynde en ny at gøre mere end at drille mig og jeg har ingen ting gjordt og nU skubber han og hår mest efter mig de to timer vi har Idræt

Svar: 

Hej med dig

Først vil jeg rose dig rigtig meget for at du skriver herind. Hvor er det sejt gået! Det lyder bestemt ikke særlig rart, at der er en fra klassen, som er efter dig og driller dig. Du skal vide, at det slet ikke er iorden at drille nogen og skubbe dem! Det er ikke en god klassekammerat, der gør sådan noget.

Det kan gøre rigtig ondt indeni, når man bliver drillet. Og især, når man ikke selv synes, man har gjort noget forkert. Der kan være rigtig mange grunde til, at folk driller andre, og det kan derfor være svært at vide, hvorfor det sker. Men jeg vil understrege, at det slet ikke er din skyld! Du har ikke gjort noget, som gør det okay at drille dig, for det er aldrig iorden. Det kan være, du ikke har lyst til at tage i skole om morgenen, og det er der ikke noget at sige til, men du kan heldigvis gøre noget ved det.

Det allerbedste, du kan gøre er at snakke med nogen om, at du bliver drillet og skubbet. Nu ved jeg ikke, om dine forældre allerede ved det, men ellers kan det være en rigtig god ide at fortælle dem om det. De kan hjælpe dig med at få gjort noget ved det og kan f.eks. kontakte din klasselærer eller rektor. Det kan være en rigtig god ting, hvis man kan tage en snak i klassen. Det er nemlig ikke kun noget imellem ham og dig - der er sikkert andre, der har set ham skubbe dig og ikke har gjort noget. Og det er heller ikke særlig god stil. Derfor kan det være en god ide f.eks. at få talt om, hvad en god klassekammerat er og ikke er. Det kan være med til at sætte nogle tanker igang hos alle, også dem som ikke nødvendigvis er med til at mobbe. Og det kan din lærer sørge for, hvis han/hun får det af vide. Det kan godt være rigtig skræmmende at skulle fortælle om det, men der kan komme meget godt ud af det. Hvis du holder det for dig selv, så kan du risikere, at han bliver ved og ved og at du bliver mere og mere ked af det - og det har du slet ikke fotjent.  

Det kan være svært at gå med alene, og derfor er du meget velkommen til at snakke med en voksen i vores 1-1chat. Du kan også ringe eller sms'e til Børnetelefonen på 116 111 og snakke med en voksen der.

Jeg håber, at du snart får det bedre og kan komme i skole uden at blive drillet.

Mai

Mais billede
Mai har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program