Smerter ved sex

brevkassespørgsmål

Smerter ved sex

brevkassespørgsmål af
Anonym
20 år
Oprettet 9 år 2 måneder siden

Hej

Jeg har en sød kæreste som jeg elsker meget højt. Men vi har altid haft problemer med det seksuelle.. Det gør så ondt når han trænger ind i mig.. som om jeg har åbne sår på hver side af skede indgangen! det svier og er meget ømt.. Det gør ondt selv hvis jeg bare stikker en finger op.. 

Jeg har aldrig haft ondt før.. Har fungeret helt normal i forhold til sex. Men det har bare ikke fungeret efter jeg mødte min nuværende kæreste.. Jeg har en teori om at det kan skyldes at jeg startede på en ny slags antidepressiv (venlafaxin) samtidig med at jeg begyndte at se min kæreste. Havde en depression på daværende tidspunkt.

Har snakket med min læge om det.. Og har fået massere af svampekure. Men nu er hun kommet frem til at hun tror at det er medicinen der er skyld i at jeg bliver for tør og dermed bliver irriteret dernede.. har fået noget intimgel fra Vivag som giver fugt til mine slimhinder.. det skulle hjælpe sagde hun.. 

Men nu har jeg prøvet det og det er ligemeget hvor meget jeg bruger af det, så gør det stadig ondt når min kæreste trænger ind.. Som sagt; som om jeg har åbne sår.. 

Jeg er træt af at der ikke er noget der hjælper! Træt af at gå til læge hele tiden.. Jeg vil bare gerne have smertefi sex med min kæreste!! Er begyndt at tvivle på om det skyldes at jeg er for tør.. for det gør jo også ondt når jeg er våd!? Og jeg bløder også lidt efter sex.. 

Hvad tror i det kan være? 

På forhånd tak 

Svar: 

Hej med dig.

Det var da virkelig irriterende for dig, at det gør ondt når du har sex med din kæreste.

Jeg synes det lyder som om din læge har undersøgt dig godt, og forsøgt med intimgel som i mange tilfælde hjælper på tørre slimhinder. Som du selv skriver kan svamp også svie og gøre ondt, men det er du også blevet behandlet for. Noget andet der kan give samme symptomer er bakteriel ubalance i skeden, men så har man som regel udflåd der lugter dårligt, så det ville du have opdaget. Hvis du stadigvæk tager Venlafaxin, og din læge mener det er en bivirkning til de piller, så er der ikke andet at gøre end at stoppe med at tage dem og evt. få nogle andre, hvis du stadigvæk har behov for antidepressiv medicin. Vær dog opmærksom på, at de skal trappes ud, du må ikke stoppe fra den ene dag til den anden, så tal med din læge om en udtrapningsplan hvis det skal forsøges. Det sidste er, at man i sjældne tilfælde kan have smerter ved samleje, uden man helt ved hvorfor. Det kan være en ubevidst psykisk blokering, hvor man efter mange smertefulde oplevelser ubevidst kommer til at spænde og ikke bliver rigtigt våd. Der kan også opstå overfølsomhed i nerveenderne i skeden, sådan at man føler alt berøring i området som smerte, selvom det ikke er smertefuldt hos normale, men dette er dog en meget sjælden tilstand ift. de andre årsager.

Mit bedste råd er, at forsøge udtrapning af Venlafaxin hvis det er muligt ift. din depression. Det er vigtigt du taler med din læge om en udtrapningningsplan, da det er meget vigtigt du ikke stopper med pillerne fra den ene dag til den anden. Da Venlafaxin påvirker signalvejene i hjernen, skal den have tid til at justerer sig på plads, og man må derfor ikke stoppe med Venlafaxin fra den ene dag til den anden.

Jeg håber du kan bruge mit svar.

Hilsen Lea

Leas billede
Lea fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program