Hej CYBERHUS :)

brevkassespørgsmål

Hej CYBERHUS :)

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 9 år 3 måneder siden

Davs, jeg er en dreng på 15. jeg har mange gode venner og vi er en ret stor gruppe som hænger ud sammen, men når jeg er sammen med dem har jeg det som om jeg bliver nød til at være en helt anden. det er som om de ikke kan lide mig som jeg er? Hvis jeg nu prøver at være mig selv synes de bare jeg er ireterrende... Jeg kan slet ikke forstå hvorfor? kan i hjælpe mig?

Svar: 

Hej med dig
Jeg kan godt forstå at du er irriteret over at du ikke kan være dig selv når du er sammen med dine venner. Det er vigtigt at huske på at en ting er at være sig selv, sådan som ens personlighed er opbygget og en anden ting er at udvise en bestemt adfærd i nogle situationer og måden man opføre sig på i bestemte situationer. Personligheden er svær at ændre og adfærden afhænger af situationen, personerne og forholdene. Grunden til at jeg starter med at lave denne her skildring, er for at give dig et billede af, at det for det meste er ens opførsel i bestemte situationer der giver andre anledning til, at de synes at man fremstår som irriterende. Det behøver ikke nødvendigvis være konstant og noget at gør med ens personlighed som sådan.

At være irriterende kan være mange ting. Nu har jeg ingen ide om, hvad de præcist mener er irriterende ved dig og hvornår, men jeg kunne forestille mig at det er noget du kunne nævne over for dem og spørger ind til. På den måde kan du blive klogere på hvad det helt præcis er som du gør der får dem til at mene at du er irriterende. Det hjælper oftest, fordi hvis du ikke ved hvornår du er irriterende, kan du heller ikke gøre noget for at ændre situationen. Det kunne fx være at du nogle gange laver sjov med dine venner som nogle ikke finder morsomt eller at du måske nogle gange ikke har holdt hvad du lovede. Det er selvfølgelig ikke nogen ting som du nødvendigvis har gjort eller gør men det er blot for at give dig et par eksempler. 

Det er vigtigt at man føler sig tryg og velkommen blandt sine venner og ellers kan du overveje om der er andre som ikke synes du er irriterende og som du også føler dig tryg ved. Husk på at det er ikke antallet af venner der gør en verden til forskel men at i er trygge ved hinanden og acceptere hinanden på både godt og ondt. Det er det man kommer længst med og det er venner som disse som man altid kan regne med. Det er en vurdering som du må lave og overveje i forhold til hvem du føler dig tryg og velkommen hos og hvem du ikke føler dig lige så tryg og velkommen hos.

Jeg håber at det var svaret du ledte efter. Ellers er du velkommen til at skrive i vores chat som du finder her, hvis du skulle sidde inde med andre spørgsmål.

Kærlig hilsen
Lima

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program