Forelsket!?!?

brevkassespørgsmål

Forelsket!?!?

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 9 år 5 måneder siden

Hej Cyberhus

Jeg er en dreng på 15 år, som er forelsket i en pige fra klassen under (altså 8 klasse). 

Vi har samme valgfag, og jeg syntes en gang imellem hun kigger på mig, med ved ikke om det er godt eller skidt hun tænker om mig...

Jeg vil gerne kontakete hende, men er nærvøs over om hun kan lide mig, og hvad hun vil sige hvis jeg kontakter hende.

Kan i hjælpe mig med hvordan jeg kan kontakte hende, og hvordan jeg starter samtalen. jeg har selv lidt tænkt på facebook, men ved ikke helt

Kunne i også hjælpe mig med hvad jeg skal spørge hende om, og hvis nu vi bliver kærester hvad skal vi snakke om, og hvordan man er overfor en kæreste (har ikke haft en kæreste i et par år).

 

Svar: 

Hejsa!

Det lyder skønt med en dejlig pige fra klassen under dig. Jeg kan godt forstå, du gerne vil kontakte hende, men er i tvivl om hvad hun tænker, og hvad du kan sige til hende.

Om hun er vild med dig, kan jeg desværre ikke give dig svar på. Man kan faktisk kun vide sådan noget ved enten at fornemme sig frem eller ved at spørge direkte. Hvis man fornemmer sig frem, handler det om, at man skal lægge mærke til, om hun smiler til en, når man smiler til hende, om hun skriver tilbage, hvis man skriver til hende, om hun virker glad, når man taler til hende og så videre. Man kan også spørge nogen af dem, som kender jer begge, hvad de tror. Tit har folk, der ser situationer udefra, en lidt bedre idé om sådan noget, end man selv har, fordi man nemt bliver lidt blind på det pga. de mange følelser.

Jeg synes, det lyder som en god idé at prøve at kontakte hende. Facebook er en god idé, da I her kan chatte sammen, se billeder af hinanden osv. Hvis du vælger at skrive til hende, er der flere ting, du kan starte med at skrive. Det vigtigste er, at det føles naturligt for dig at skrive det, du gør. Mange starter med at spørge ind til, om man har haft en god dag, hvad man skal i weekenden osv. På den måde får I måske en snak op at køre, og så kan det være, det går helt af sig selv derefter. Du kan også vælge at være mere direkte og skrive til hende, at du godt kan lide hende og er nysgerrig efter, hvad hun synes om dig. Hvis det viser sig, at jeres snak går godt, kan det være, du skal foreslå, at I kan lave noget sammen: gå en tur, se en film, tage på café eller hvad I nu kunne have lyst til. Igen er det allervigtigste, at du føler dig tilpas ved det, du skriver og foreslår.

Hvis I ender med at blive kærester, tror jeg,  I bliver det, fordi I har det godt og sjovt, når I er sammen. Hvis man har det godt og sjovt sammen, kommer det helt af sig selv, hvad man skal lave og snakke om. Derfor tror jeg ikke, du behøver bekymre dig om, hvordan du skal være over for hende. Tro på dig selv og gør, hvad du har lyst til. Hvis hun kan lide dig, vil hun sikkert også kunne lide det, du siger og gør.

Jeg ønsker dig held og lykke med pigen.

Kh. Matilde

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program