Spørgsmål om pubertet

brevkassespørgsmål

Spørgsmål om pubertet

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 9 år 6 måneder siden

Hej, jeg har lige to spørgsmål:

1) kan man godt som lille få en orgasme hvis man ved hvordan man onanerer ?xD som lille mener jeg før man er kommer i puberteten..

2) sæd celler er noget som man begynder at producere når man kommer i puberteten, men er selve væsken også noget som man først får i puberteten?

Er bare lidt nysgerrig om disse ting er tegn på at man er begyndt at komme i puberteten xD

 

Svar: 

Hej med dig

Det er nogle rigtig fine spørgsmål, du stiller, da rigtig mange unge sikkert også går og tænker på de samme ting som dig.

1)  Siden du nu kan onanere, til du får en orgasme, er det et tydeligt tegn på, at du er på vej ind i puberteten. 
Nu hvor du er 13 år, sker der mange ting med din krop. Du er nu i teenagealderen, hvor der sker en stor udvikling fra barn til voksen. For nogle går denne udvikling hurtigt, for andre går det lidt mere langsomt.
Kroppen forandrer sig både fysisk i måden, du ser ud på, men også psykisk sker der en forandring, fordi du begynder at tænke over nogle andre ting og have andre følelser, end du har haft, da du var barn.
Det er derfor helt normalt, at man i din alder begynder at onanere og få orgasmer. Hvis du har lyst, kan du måske snakke med dine venner om det at onanere. Måske er de også begyndt?

2) Du har helt ret i, at produktionen af sædceller begynder i puberteten og varer ved gennem hele livet.
Når man onanerer, dannes sædcellerne med en mælkefarvet væske og noget slim, der øger sædcellernes aktivitet og renser urinrøret for bakterier.
Derfor producerer man altså det hele på én gang - altså først i puberteten. Hvis du har oplevet, at der kan komme noget væske ud, når du onanerer, kan der sagtens være sædceller i væsken.
Typisk kommer der lidt af væsken ud, når man onanerer, inden man kommer rigtigt til sidst.

Så du kan sagtens tage det som gode tegn på, at du er kommet i puberteten. Husk at nyd det!

Venlig hilsen Mette

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program