Er det ulovligt???

brevkassespørgsmål

Er det ulovligt???

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 9 år 7 måneder siden

Er en dreng på 15 år, stadig jomfru.

Som overskriften siger, er det ulovloigt at gå ind i en utugtig butik og købe kondomer og glidecreme da alle i alle aldre må købe de to ting.

Svar: 

Hej med dig

Det er et godt spørgsmål. Det er jeg sikker på, der er mange andre, der også har tænkt på.

Som du selv skriver, er det rigtigt, at alle må købe både kondomer og glidecreme. Der er ikke en aldersgrænse på at købe disse ting, og de kan købes blandt andet i supermarkeder og på apoteker. Og det er en helt almindelig ting at købe, så det skal man ikke være flov over.

Men når du skriver "utugtig butik", mener du så en sexshop? For hvis du spørger til, om alle må købe kondomer og glidecreme i en sexshop, så er det lidt noget andet. I Danmark skal man være fyldt 16 år for at man må købe sexlegetøj i en sexshop. Kondomer og glidecreme bliver er ikke sexlegetøj, og derfor burde du også kunne købe det i en sexshop, men mange sexshops vil slet ikke have unge under 16 år indenfor. Faktisk har en del butikker bestemt en aldersgrænse på 18 år. Så du skal altså være 18 år for at må gå derind, og derfor bliver det svært at købe tingene derinde, når du er yngre end 18 år.

I andre sexshops er det adskilt, så man i nogle områder skal være 16 eller 18 år, mens der i andre områder er adgang for alle uanset alder.  Men det er ikke ulovligt at gå ind i en sexshop, selvom man er yngre end aldersgrænsen. Dog skal du vide, at man kan risikere at blive bedt om at gå igen, hvis de finder ud af, man er yngre. Og de kan også godt finde på at spørge om din alder eller bede dig vise ID.  Jeg håber, du fik svar på det, du spurgte om.

Hilsen Ditte

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program