Forvirret!!!

brevkassespørgsmål

Forvirret!!!

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 9 år 7 måneder siden

Hej!

Jeg er virkelig forvirret, jeg har fået det sødeste kæreste. Det er tredje gang vi er kærester, vi har begge to autisme, min diagnose gør at jeg er bange for hvordan man var kærester og hvordan man opførte sig, det er derfor grunden til at jeg har slået op med ham de to andre gange, han skrev ( han er genert så han siger ikke så meget) at han blev meget såret for jeg fortalte ham jo selvfølgelig sandenheden, der gik 4-5 måneders tid før vi blev kærester igen. Vi snakker lidt mere sammen, og sidder nogen gange ved siden af hinanden i skole( vi går i klasse sammen) nå, men nu til mit spørgsmål. Hvordan kan jeg få ham til at skrive mindre til mig, og så tale mere til mig. vi har aftalt at vi prøver at være kærester igen fordi han er lige så usikker som mig. de fleste gange jeg skriver til ham ( fordi han ikke snakker så meget til mig, pågrund af genertheden) så skriver vi sammen i 10 minutters tid, og så skriver han at han skal noget og så er han lige pludselig ikke på i 5-10 timer. jeg er virkelig bange for at jeg har gjort et eller andet galt, eller også er det bare mig der skal snakke med ham?

vil i hjælpe mig?

hilsen mig

Svar: 

Hej med dig.

Hvor lyder det dejligt, at du har fået den sødeste kæreste.
Der er i mange forhold tit lidt problemer, men får man dem hurtigt løst, så får man et godt forhold igen.

Jeg kan godt forstå, at du godt kunne tænke dig, at I talte lidt mere sammen i stedet for at skrive hele tiden.
Det er klart, at autismen gør det sværere for jer begge at forstå, hvordan man skal opføre sig, når man nu er kærester.
Det er rigtig sejt af dig, at du skriver herind, så I begge kan øve jer i at blive bedre til at snakke sammen og blive gode kærester.

Jeg synes, at du en dag efter skole skal spørge din kæreste, om han ikke har lyst til at gå en tur sammen med dig.
Det er altid en god idé at lave noget alene sammen, så I kan få snakket sammen rigtigt. Det kan jo godt være svært i skolen, når alle de andre også er der. Jeg tror, det er en god idé, at I begge forklarer hinanden, hvad I har svært ved, godt kunne tænke jer hver især, og hvordan I sammen kan hjælpe hinanden til at blive de kærester, I ønsker at være. Alle kærestepar vil på et eller andet tidspunkt ramme et tidspunkt, hvor de ikke forstår hinanden, har svært ved noget, eller har brug for at få af vide, hvordan hinanden har det. Ved at være åbne og tage en snak om sådan nogle ting bliver de fleste forhold dog rigtig gode. Det kan være svært at tage hul på sådan en snak i starten, men de fleste oplever, at det efterfølgende er rigtig rart, så jeg håber, du har mod på at tage sådan en snak med din søde kæreste.
Hvis I ikke er glade for at gå en tur, kan I måske aftale at lave lektier sammen en dag, spille et spil eller se en film.

Jeg er sikker på, at du ikke har gjort noget galt.
Hvis din kæreste er meget genert, er den eneste måde at få ham til at snakke mere på ved, at I er sammen rigtigt.
På den måde er han jo nødt til at snakke med dig i stedet for at skrive.
Det er også meget normalt, at man ikke kan være på hele tiden, og der er ikke noget galt i, at din kæreste ikke er på i 5-10 min, efter I har snakket sammen i et stykke tid.
Det kan ske, han trængte til at komme på toilettet, finde lidt mad eller bare strække benene lidt.
Selvom man er kærester, behøver man ikke snakke eller være sammen hele tiden. Det må bare være dejligt, at I ses hver dag i skolen.

Så mit bedste råd til dig er, at få din kæreste med på at lave noget sjovt sammen bare jer to. Så lærer I også hinanden bedre at kende.

Held og lykke med det.

Kærlig hilsen Mette

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program