hvad skal jeg gøre

brevkassespørgsmål

hvad skal jeg gøre

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 9 år 10 måneder siden

jeg kommet ud i nogle problemer, da jeg var 11 var jeg meget ensom jeg havde ikke rigtig venner men en dag kom der en pige fra de støre klasser af og spurgte om jeg vil hænge ud med hende og hendes venner og selvføldig sagde jeg ja og det gik mega godt indtil jeg fandt ud af de røg, drak, stjal osv. jeg var lidt bange i starten men til sidst var jeg ligeglad med det hende pigen blev min bedsteveninde og vi er stadigvæk besteveninder. men hun har rodes mig ud i noget som jeg ikke kan komme ud af jeg nemlig selv begyndt og gøre de forskellige ting. det Har jeg gjordt i 2 år nu. her for ikke så lang tid siden kom jeg op og skændes med min mor om det og nu lever jeg hos min kæreste og han er meget voldig men han er den enste jeg har og så min veninde . hvad skal jeg gøre for at få mit liv tilbage

Svar: 

Kære dig,

Nogle gange i livet kommer man ud på et sidespor, men vi kan altid komme ind på rette spor igen. Du kan godt få dit liv tilbage og få et godt liv, hvor du er glad og tilfreds. Hvis vi skal rette op og komme på rette spor igen, så skal vi træffe nogle valg, som betyder, at det vi måske regnede med var vores base, skal vælges fra. Mit råd til dig er, at du i første omgang skal væk fra din kæreste. Det lyder nemlig ikke som et godt forhold eller at han er god for dig. Hvis du bliver ved ham, vil det måske gå helt galt for dig. Det er vigtigt, at du ved, at hvis du føler dig i akut fare, at du så ringer til 112. Så vil de komme og hjælpe dig.

Jeg kan godt forstå, at du har en følelse af, at du kun har din kæreste og din veninde. Men din kæreste er bestemt ikke god for dig. Og din veninde har på nuværende tidspunkt ikke har haft en god indflydelse på dit liv. Så du skal opsøge hjælp fra andre kanter af.

Har du overvejet muligheden, at kontakte din mor igen, og hente hjælp og støtte ved hende? Og hvis det er muligt at kunne flytte tilbage. En mors vigtigeste rolle er altid at være der for sit barn. Fortæl hende, at du har brug for hjælp, og gerne vil rette op. Et skænderi er et skænderi, men et liv er ikke bare et liv. Dit liv er vigtigt, og du skal selvfølgelig tilbage til dit liv hvor du føler dig glad og tilfreds. Hvis du ikke kan komme i kontakt med din mor, eller at du simpelthen ikke har lyst til eller føler, at du har brug for din mor i dit liv, så må du tænke på, om der er andre voksne du kan hente hjælp og støtte ved. De kan hjælpe dig til at finde et sted at bo, hvor du er i sikkerhed, og hvor du føler dig tryg. Andre voksne kan være mostre, fastre, tanter, onkler, eller det kan være ældre søskende/ kusiner/fætre. Eller nære venner af familien.

Hvis det ikke er en mulighed, har du så en voksen eller lærer på din skole, som du kan henvende dig til. Det er vigtigt, at det er en, som du stoler på. En voksen eller lærer på din skole har tavshedspligt, men også ret til at hjælpe dig, og du skal ikke føle, at du spilder deres tid. Hvis du ikke går i skole eller føler, at det er en mulighed, så er Danner en forening, der yder hjælp til voldsudsatte kvinder, unge og børn - på dette link, vil du kunne finde et krisecenter i nærheden af, hvor du bor. Du kan også kontakte dem som ny bruger på deres netrådgivning.

Du kan desuden kontakte www.familievold.dk. På dette link, kan du både skrive mails til dem og chatte med dem. Familievold tager sig også af piger i din situation. De kan give dig råd til, hvad du skal gøre og hvor du kan gå hen i tilfælde af, at du ikke selv kan komme på en anden boligsituation.

Du kan også gå på din bys hjemmeside, og finde ud af, hvor borgerservice ligger, der kan du gå op og henvende dig, for at høre, hvor du kan komme til at tale med din sagsbehandler. I en snak med din sagsbehandler bliver du nødt til at fotælle hende din situation, så hun kan hjælpe dig bedst muligt. Hun har også tavshedspligt, men ret til at hjælpe dig.

Du kan også altid henvende dig til din egen læge, for hjælp og råd til din situation. Du finder din læges kontaktinforationer på det gule sygesikringskort, hvis du er i tvivl om adressen eller lignende. Din læge har også tavshedspligt og ret til at hjælpe dig.

Jeg håber at ovenstående åbner for nogle muligheder for dig, ellers så skriv ind på vores chat, i tidsrummet 18 - 22, tirsdage, onsdage og torsdage, hvis du har brug for mere hjælp eller snak i forhold til, hvad du skal gøre. 

Du skal vide, at du er ikke er alene, både Danner, "Familievold" og os voksne i Cyberhus tager din situation meget seriøst, og vil gøre alt for at hjælpe dig, men det er vigtigt, at du som nu, selv opsøger hjælp. Og det er ikke forkert, at du beder om hjælp. Jeg håber virkelig, at du kan se nogle muligheder for at komme tilbage til dit liv. Det kan være, at det virker uoverskueligt, men du gør det helt rigtige i at skrive herind. Det kan være, at det bliver en kaotisk tid, men tro mig, når jeg siger, at du kommer ud på den anden side stærkere end før! Og du er allerede sej, fordi du skriver herind - det skal du bare vide! Du kan sagtens finde tilbage!

Kærligst ThildeB

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program