jeg ved ikke hvad jeg skal gøre!!!

brevkassespørgsmål

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre!!!

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 9 år 10 måneder siden

hey brevkassen

jeg har et stort problem. det er fordi jeg er begyndt at se en fyr som er 1 år ældre end mig så han har løst til lidt mere ind mig eller retter sagt jeg har også lyst men er alt for ung. men jeg har altid været langt frem i skoene så jaaer. men jeg står bare det dilemma at jeg gerne vil havde du ved hvad med ham men er alt for ung hvad skal jeg gøre?????? :)

Svar: 

Hej med dig

Jeg vil gerne starte med at sige, at det er godt at du er opmærksom på dig selv og at du er bevidst om hvad du selv føler dig klar til.  Jeg kan læse at du er 13 år og du er derfor i fuld gang med at udvikle dig. Det er både din krop og seksualitet der er under udvikling. Derfor er det også normalt at man får lyst til at prøve nogle ting af sammen med drenge.

Ud fra det du fortæller, ved jeg ikke om du hentyder til sex, når du skriver at han har lyst til lidt mere, eller om det er intim berøring. Men under alle omstændigheder er det en god ide, at du kun gør det du selv føler dig klar til. Normalvis er piger først seksuelt modne omkring 15-16 års alderen, det vil sige at kroppen ofte ikke er parat til at have sex før den alder. Derfor er det også flot at du selv vurderer at du ikke er klar, fordi du er for ung.

Det du måske kan prøve, er at snakke med din fyr om hvad du føler dig klar til at prøve og hvad du ikke føler dig klar til at prøve. På den måde bliver det også nemmere for dig at sige fra, hvis der er noget intimt I er i gang med, som du ikke har lyst til at fortsætte med, fordi du allerede har gjort ham opmærksom på at du ikke føler dig klar til det. Så ved han også hvorfor det er at du ikke har lyst, sådan at han ikke bliver nervøs for om der er noget andet i vejen. På den måde kan han forhåbentlig også respektere dine behov og grænser for jeres forhold, sådan at I kan blive ved med at se hinanden. Det er i hvert tilfælde vigtigt at du ikke føler dig presset til noget, som du ikke selv har lyst til. Så hellere vente til man er lidt ældre. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar og at dig og din fyr får en dejlig sommer sammen

Venlig hilsen Ditte LK

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program